- Ardeşen ilçesine bağlı Tunca Beldesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Hamsi şenliği büyük ilgi gördü.

Tunca Belediye Başkanı Naci Aytemiz ikincisini düzenledikleri şenliğin büyük ilgi gördüğünü belirterek “ Tunca beldemiz son yıllarda büyük ilgi görmekte, turizm en önemli gelirimiz olmalı” dedi.

 

 

     Tunca Beldesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Hamsi Şenliği yöre halkı tarafından büyük ilgi gördü. 1,5 tona yakın hamsinin tüketildiği şenlikte yöresel ürünler de yerli malı haftası nedeniyle yer aldı.

    Tunca Belediye Başkanı Naci Aytemiz şenliğimize teşkilatımız, ilçe kaymakamımız, Artvin den Samsun a kadar katılımcılar geldi diyerek “ Tunca da çok güzel bir atmosfer oluştu, güzel bir etkinliğe imza attık, emeği geçenlere teşekkür ederim. Beldemiz son yıllarda Laz Ralli ile tanıtımını yaptı. Bu tür etkinlikler beldemizin ön plana çıkmasını sağlamaktadır. Geçmişte ulaşım zorluğu olan beldemiz artık ulaşılabilir ve tesisleri ile turizme hizmet etmeye başlamıştır. Bundan sonraki çalışmalarımızda beldemizi daha çok ön plana çıkartmak istiyoruz” dedi.

 

 

 Turizm önemli

Tunca Belediye Başkanı Naci Aytemiz beldenin tanıtımı için çalıştıklarını belirterek “ Geleneksel hale getirdiğimiz Laz Ralli ve Hamsi şenliklerimiz ile bölgemiz önem kazanmaya başladı, bunu bir adım öne taşımak zorundayız, beldemiz sınırları içinde çeşitli değerlerimiz var ve bunları turizme kazandırmamız gerekiyor” dedi.