Çinde ortaya çıkan ve Dünyayı esir alan Koronavirüs salgını nedeniyle Ülkede çok yönlü tedbirer alınmaya başladı.Bu anlamda Ardeşen Belediyesinin İYİ Partili Meclis üyesi Fatma Özyurt'un Su ücretlerine %50 indirim yapılsın önergesinden sonra Ardeşen Belediyesi Bugün Kamuoyuna bir açıklama sosyal medyadan bir açıklama yaptı.

Ardeşen Belediyesinin basın açıklamasında;

Kamuoyuna şirin görünmek adına Belediyemizin Koronavirüsle tedbirler kapsamında yaptığı onca hizmete rağmen asılsız suçlamalarda bulunanlara ithafen;

Salgın sürecinden dolayı Öğretmenevinde kalan sağlıkçılarımızın yiyecek ihtiyaçları Belediyemiz tarafından karşılanmaktadır.

Ayrıca Sağlık çalışanlarının ulaşım hizmetlerini sorunsuz sağlamaları için, bir adet minibüs ve 1 adet binek araç tahsis edilmiştir.

Sağlık kuruluşlarından gelen bütün taleplere anında cevap verilmekte ve yardımcı olunmaktadır.

Belediyemiz ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz işbirliğinde vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtılması için maske üretimine başladık.

Ardeşen Belediyesi tarafından hijyen tedbirleri kapsamında Koronavirüs ile mücadele süresi boyunca su abonelerimizin fatura borçlarından dolayı herhangi bir kesinti yapılmayacaktır.

Kartlı su kullanılan saatlerde avans kredi limitini 3 metreküpten 30 metre küpe çıkartarak vatandaşlarımızın mağdur olmalarını önledik.

Göreve geldiğimiz günden bu yana su borcu bulunan hiçbir abonemize borçlarından dolayı su kesintisi yapılmamıştır.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında mağdur olan ailelerin su faturaları Ak Parti Belediye Meclis Gurubu ve Belediyede çalışan gönüllüler tarafından karşılanacak.

Belediyemiz salgın süresi boyunca mağdur olan kiracılarından kıra almamayı taahhüt etmiştir.

Belediyemizin öncülük ettiği kıra yardımına Başkanımız da katılarak mülklerinde bulunan kiracılarından kira almayacağını kamuoyuna deklere etti.

Belediyemizin virüs salgınına karşı verdiği mücadele ortadır.

Takdir edilmeyi beklemiyoruz, bu bizim halkımıza karşı sorumluğumuz ve görevimiz, lakın ilk günden bugüne kadar özverili bir şekilde çalışan mesai arkadaşlarımızın emeklerine de gölge düşürmeyin.

Ardeşen Belediyesi olarak bizler sorumluğumuzun farkında ve bilincindeyiz.

Belediyemizin Meclisinde temsil hakkı bulunanların, birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan şu günlerde muhalefet duygusuyla hareket etmelerine, Belediyenin yerine getirdiği ve getirmeyi taahhüt ettiği hizmetlerden bihaber olup topluma şirin görünmeye çalışmalarına anlam veremiyor, onları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

İŞTE ÖZYURT'UN ÖNERMİŞ OLDUĞU MADDELER

Ülkemizi ve bölgemizi etkisi altına alan korona virüsü salgını ile ilgili olarak bütün kamu ve özel kurumlar insanlarımızın hayatlarını kolaylaştırabilmek adına gerek yardım kampanyaları ve gerekse kira, kredi ve bunun gibi pek çok kalemden vatandaşlarımızın yararlanması adına gayretler sarf edilmektedir. Bu süreçte Belediyemizin kira tahsilâtlarını da salgın sonuna kadar alınmayacağı bilgisini olumlu ve yerinde bulduk.

Bütün bunların yanında günümüze kadar ülkemiz ve ilçemizde su meselesi piyasacı bir yaklaşımla yürütülmüştür. Oysaki su ekonomik bir kalkınma aracı değil tüm canlıların yaşam hakkıdır. Bu zorlu süreçte belediyemizden en az 4 aylık periyotta hane başına en az 20 ton suyun ücretsiz verilmesi;

Yine 2020 yılı için ön görülen su tarifesinin %50 oranında indirim uygulanarak ve vatandaşlarımıza ekonomik rahatlık getirilmesi;

Salgında en çok yorulan ve en çok risk alan kemsilerinden olan sağlık çalışanlarının işlerini bir nebze kolaylaştırabilmek ve onure etmek adına belediyemiz bünyesinde bulunan 2 adet minibüsü ulaşım hizmetlerini karşılamak üzere salgının normal seyrine dönene kadar servis aracı olarak tahsis edilmesi;

Belediyemizce Peyzaj bitkileri üretimi yapılan seramızda bu dönem yerli tohumdan sebze fidanları yetiştirilerek halkımıza dağıtılması ve vatandaşlarımızın tarımsal uygulamalara teşvik edilmesi, önümüzdeki günlerde nasıl bir durumla karşılaşacağımızı bilmediğimiz sıkıntıları aşılmasında çok önemli bir katkı sağlanması;

Bölgemizde şu sıralar faaliyetlerini durduran veya yavaşlatan yiyecek sektörlerine finansmanını Belediye, Kaymakamlık veya hayırseverlerce karşılanmak üzere “Bir Çorba Bir Ekmek” gibi kampanyalarla ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek servisi yaptırmak, ticari faaliyetlere katkı sağlayıp ayrıca, çok önemli bir insanlık görevini de yerine getirmemiz;

Belediyemizce Üretiminde katkı sağladığımız maskelerin tüm vatandaşlarımıza ücretsiz ulaşımının sağlanması;

İlçede lokanta ve benzeri yiyecek faaliyeti yürüten yerlerin kapanması veya azalmasından dolayı beslenme sorunu yaşayan sokak hayvanlarının da unutulmaması hususlarını;

Belediye Meclisini acil ve olağan üstü toplalantıya çağrılarak karara bağlanması vatandaşlarımıza verdiğimiz değerin bir yansıması olacaktır.

Konunun ciddiyetle değerlendirilmesini ve gereğini arz ederim. 04.04.2020

Fatma ÖYURT
İyi Parti Belediye Meclis Üyesi