Rize'de sosyal medyada fotoğrafı paylaşılan belgenin sahte olduğu ve imzaların incelemeler sonucu sahte olduğu açığa çıkmıştır. Taklit imzaları bulunduran belge ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Sahte olduğu ortaya çıkan belgede, "Tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişandüğün salonu, çalgılı müzikli lokanta kafe, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk alanları, çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, spa ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine 15 Ekim 2020 saat 24.00 itibariyle durdurulmasına oy birliği ile karar verilmiştir' ifadeleri bulunuyordu.

SAHTE BELGE İLE İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Sosyal medyada paylaşılan sahte belgenin fotoğrafı bir anda binlerce kişi tarafından paylaşıp yayılınca belgenin sahte olduğu çok geç olmadan ortaya çıktı. Büyük bilgi kirliliğine neden olan ve insanların kafasını karıştıran belge hakkında İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından ‘Evrakta sahtecilik’ başta olmak üzere çeşitli nedenlerden soruşturma başlatıldı.

Öte yandan bugünün tarihi ile paylaşılan belgede imzası taklit edilen Rize İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Bebek’in izinde olduğu ve bu nedenle bugün toplanan Pandemi Kurulu’nda yer almadıkları öğrenildi.