Koronavirüs salgının tedbirleri kapsamında salgın yayılımını önlemek ve normalleşme süresinde hastalığın bulaş riskinin en aza indirilmesi için Rize’de vatandaşların maskesiz sokağa çıkması yasaklandı. Maskesiz sokağa çıkma yasağı bu gece itibari ile yürürlüğe girdi. Maskesiz sokağa çıkan vatandaşlar kolluk kuvvetleri ve görevli personeller tarafından denetlenecek. 

TAŞITLARDA MASKE ZORUNLULUĞU

Alınan kararla Şehir merkezinin yanı sıra toplu taşıma ve özel araçlarda 2 kişiden fazla gerçekleşen yolculuklarda da maske takılması zorunlu hale getirildi. Valilik tarafından yapılan ve bu gece itibari ile yürürlüğe giren açıklama şöyle, ’’İlimiz şehir merkezi ve insanların kalabalık olarak bulunduğu yerlerde ve araç içerisinde 2’den fazla kişi bulunması durumlarında maske takılması zorunludur.
Bu yasağın uygulanmasına 16 Mayıs 2020 günü saat 00.00’dan itibaren  başlanılacaktır. Uygulamayı denetlemek, genel kolluk kuvvetlerine yardımcı olmak, kolluk  kuvvetlerinin talebi ve gözetiminde olmak üzere belediyelerde görevli zabıta memurlarının da yetkilendirilmesi yapılacaktır’’