Dün Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli Rize'ye gelerek Çaykur destekleme ile beraber 3,03 olarak Yaş çay kilogram fiyatını açıklamıştı.Bugün ise  Doğuş çay kendi müstahsillerine attığı sms  mesajı ile üreticileri şaşırttı.Doğuş Çay üreticilere gönderdiği sms ile Taban fiyattan 2,90 TL Mayıs 2020 yılı Ödemeli 2,50 TL ocak 2020 yılı  ödemeli olacaktır.dedi

Üretici ne yapacağını şaşırdı."Bazı vatandaşlar hangi dönemde yaşıyoruz topladığımız çayın hakkını hemen almamız lazım bir yıl sonra ödemelimi olur dedi". bir diğeri ise "Özel sektör vatandaşın yanında olacağına fırsatçılık yapıyor.böyle olmaz vatandaşın alın teri kurumadan parası verilmesi lazımdır". ifadelerini kullandılar.

Ziraat odaları konuyla ilgili herhangibir açıklama yapmazken,üretici şimdiden ne yapacağını düşünemez noktaya geldi.Artan gübre fiyatları,işçi maliyetleri bez,torba,makas gibi çayla ilgili malzeme fiyatlarının artması ,tarım bakanlığınında buna paralel olarak yaş çay fiyatını3,03 e çıkarması üreticide heyecan yaratırken ,daha ilk günden doğuş çay gibi özel  sektörün  önde gelen firmasının açıklamış  olduğu bu vade üreticiyi derinden üzdü,akıllarda acaba diğer firmalar ne yapacak 1 yıl vadeli çaymı alacak diye çay üreticisi kara kara düşünmeye başladı.