Milliyetçi Hareket Partisi Rize İl Başkanı İhsan ALKAN İkizdere ilçesinde son günlerde yaşanan sıkıntılar üzerine bölgeye giderek vatandaşların sorunlarını dinledi. ALKAN konuyla ilgili bir açıklama yaparak sözlerine şöyle devam etti :İkizdere ilçemizde yaşanan olaylar başlamadan önce 31 Mart tarihinde İkizdere Belediye Başkanımız Sn. Hakan Karagöz bey ile beraber hemşehrilerimizin davetleri üzerine bölgeye gittim. (Hemşehrilerimizin söylemiyle ilk ziyaret)
Orada bulunan sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerine ve İkizdereli hemşehrilerime;
Ülke olarak zor bir süreçten geçtiğimizi, Rize’nin Sayın Cumhurbaşkanımızın şehri olduğu İçin özel bir şehir olduğunu, devletimizin yapacağı yatırımlar noktasında hepimizin elimizden geleni yapmamız gerektiğini , Bu alanda yaşayan bütün hemşehrilerimiz gibi bizlerin de doğayı sevdiğini, farklı bir rezerv alanı kullanılabilirse Turizm alanı ilan edilen İkizdere ilçemiz için bizlerinde mutlu olacağını söyledim.
Bunun yanında bölgeye sahip çıkarken bunu yatırımlara karşıymış gibi göstermemek , PKK orman yakarken sessiz kalanların ekmeklerine yağ sürmememiz gerektiğini, buradaki taleplerini siyasallaştırmamalarını ve burada görev yapan kamu görevlileriyle karşı karşıya gelmemelerini kendilerinden rica ederek konuyu ilgili yerlere ileteceğimi kendilerine söyleyerek oradan ayrıldım. Daha sonra AK Parti il Başkanım Sn. İshak Alim beyi arayarak orada olanları , bizlerden taleplerini ve konunun Cumhurbaşkanımızın ilinde yatırıma karşı çıkılıyor diye ulusal bir gündem oluşturma çabalarına karşı kendisinin yada bir yetkilinin bölgeye gitmesini ve insanlarımıza aktarılan yanlış bilgilerin düzeltilmesini talep ettim.
Bir ay boyunca yaşanan olayların olmaması , Vatanına sahip çıkmayan HDP ve PKK’lılara sahip çıkan hainlerin İkizdere ilçemizin ve Cumhurbaşkanımızın şehri olan Rize’mizin bu kirli ağızlarda olmaması İçin gücümüzün yettiği kadar mücadele ettik.
Devletimizin bir karar almışsa uygulamaya muktedirdir. Bizlere düşen; Hemşehrilerimizin dertlerini dinleyip bu zor süreçte Cumhur ittifakının zarar görmemesi için Milletimize yaptıklarımızın sebebini anlatmaktır. Oluşacak sıkıntıları önceden görüp şehrimiz kirli ağızlarda anılmasın diye verdiğimiz mücadele de şükür olsun vicdanımız rahattır.
Bu süreç üzerinden Cumhurittifakına zarar vermek isteyen , Milliyetçi Hareket Partisi ve bizleri doğa düşmanı olarak göstermek isteyen ,dertlerinin ağaç ve doğa olmadığını bildiğimiz , tek amaçlarının İkizdereli hemşehrilerimizle devletimizi karşı karşıya getirmek ,görevi başındaki askerlere sonunuz 15 Temmuz’daki askerler gibi olacak diye bağırıp milletimizin içine fitne tohumu ekmeye çalışan şer odaklarının oyunlarına gelmeyeceğiz. Bunun yanısıra Cumhurittifakının yandaşı olarak kendini göstermeye çalışan yaptığı her işte şahsi hesap güden dünün fetöcülerinin ve onların tetikçilerinin yaptıklarının farkındayız. Milletimiz olanlara şahitlik etmektedir. Gizliden gizliye Cumhurittifakına zarar vermeye çalışanlara Hemşehrilerimiz en güzel cevabı verecektir.
İkizdereli hemşehrilerimizin hiç birisinin Devletimizin yapacağı Yatırımları engellemek ve baltalamak gibi bir düşüncesi yoktur. Devletimizin, İkizdereli hemşehrilerimizin dertlerini dinleyip çözüm bulacağına inancımız tamdır. Rize’den ve özellikle İkizdere’den devletine karşı gelecek zihniyette birisi çıkmamıştır. Bundan sonrada çıkmayacaktır.
Kamuoyuna Saygılarıma arz ederim.