Sağlık Sen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sağlık çalışanlarını sahaya sürüp, yedek bırakmayan bürokratik irade suçludur. Yönetmelikler çözüm üretmek için çıkarılır, sahayı rahatlatır, sorunları çözer olmalıydı!” dedi.

Yılmaz, Kovid-19 salgınının geniş çevrelere yayılmasında ve gün geçtikçe artmasında bürokrasiyi sert sözlerle eleştirerek, “Sahanın sıkıntısından bi haber bürokrasi, irad ettiği yönetmeliklerle çözmek yerine sıkıntı oluşturmuştur.

Tavandan ek ödeme, devletin hazinesini adil olmayacak bir şekilde, az çalışanlar lehine kullandırmak suretiyle çalışan mağdur edilmiştir.

Şimdi hastanelerin gelirleri daha kötü olmasına rağmen tavandan ek ödeme kesilmiş çalışanlar kendi kaderlerine terk edilmiştir.

İl Sağlık Müdürleri bakanlık bürokrasisi meslektaşları na taşradaki yaşananları iyi anlatması, STK platformları Memur Sen Konfederasyonu Başkanı Ali Yalçın gibi meseleyi her platformda dile getirmelidir.

Covit ipini kaçıranlar, Sağlık Çalışanlarının şevkini de, heyecanını da, sağlığını da tüketmişlerdir.

Covit ipini tekrar göğüslemek için Sağlık Çalışanlarına hep birlikte maddi ve manevi destek vermek durumundayız.” şeklinde açıklamalarda bulundu.