Rize'nin Güneysu ilçesinde köprüden mi düştüğü, yoksa intihar mı ettiği henüz netlik kazanmayan 15 yaşındaki kız çocuğunun durumu ile ilgili resmi açıklama henüz yapılmazken, CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "İntihar mı, kaza mı belli olmayan olayın sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Güneysu ilçesine bağlı Köprübaşı mevkiinde meydana gelen ve 15 yaşındaki bir kız çocuğunun yatılı kuran kursundan kaçıp köprüden aşağıya düşmesi olayının üzerinin örtülmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Başkan Deniz açıklamasında, “Güneysu'da kaza sonucu köprüden düştüğü veya intihar ettiği söylenen Van nüfusuna kayıtlı kuran kursu öğrencisi 15 yaşındaki İ.S. isimli kız çocuğunun durumu ile ilgili gerçekler aydınlatılıncaya kadar bu işin peşini bırakmayacağız. Kimsenin konunun üstünü örtmesine ve örtülmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Amcası tarafından kursa teslim edildi

Edinilen bilgiye göre sabah erken saatlerde amcası tarafından dini eğitim görmesi için Van'dan Güneysu ilçesindeki Kız Kuran kursuna getirilen 15 yaşındaki İ.S. isimli kız çocuğu, birkaç saat sonra kurstan kaçarak çıkmış olduğu Köprübaşı köprüsünden aşağıya düştü. Çevredekilerin görmesi üzerine 112 Acil Servis ekiplerine haber verilerek RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Van nüfusuna kayıtlı İ.S.'nin yoğun bakımda tedavisi sürdüğü ve birçok yerinde kırıklar olduğu öğrenildi.

Kimse olayı örtpas etmeye kalkmasın!

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan İYİ Parti Güneysu İlçe Başkanı Rıza Öztürk, olayın bir intihar girişimi olduğunu ve Güneysu İlçe Emniyet Amirliği ile Güneysu Kaymakamını göreve çağırarak, "Kimse olayı ört pas etmeye kalkmasın, ben bu işin peşini bırakmayacağım, kim nasıl, ne yapmışsa herkes cezasını çekecek." dedi.

Esnaf ve komşuların gözü önünde yaşandı!

Selamet Köyü Eski Muhtarı İrfan Karaosman da olayın intihar girişimi olduğuna yönelik paylaşımda bulunurken, "Güneysu’muzda yaşanan elim hadise biz esnafların ve komşuların gözleri önünde cereyan etmiştir. 15 yaşındaki bir kız kardeşimiz, evladımız tüm ısrar ve telkinlere rağmen köprüden atlamıştır. Kimse olayı düştü, ayağı takıldı, arkadaşı attı, başı döndü şeklinde sağa sola çekmeye çalışmasın. Olayın derinlemesine araştırılması ve takipçisi olmak her Güneysulunun hakkı ve vazifesidir." dedi.