Karadeniz müziğinin yeni nesil temsilcisi, Burak Yanbak ve Şenol Sönmez tarafından kurulan Kopa, bugüne kadar yayınlanan akustik performansları ile dikkat çekti. Türkiye'nin dört bir yanında verdikleri konserler ile de adından söz ettiren Kopa, kariyerlerinin ilk albümü "Çoban Ateşi"ni DokuzSekiz Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda yayınladı.

Özellikle canlı performanslarındaki dinamik yorumları ile dikkat çeken grup, albüm kayıtlarının hem ses hem görüntü kayıtlarını eş zamanlı gerçekleştirdi.

Grubun ilk albümü "Çoban Ateşi"nde yeni bestelerin yanı sıra Karadeniz müziğinin sevilen eserlerinin Kopa yorumu da yer alıyor. Albümde yer alan şarkıların tamamının düzenlemesini Kopa, mix ve masteringini Timuçin Aksüer yaptı .

Kopa'nın ilk albümü "Çoban Ateşi"nden grubun canlı kaydedilen görüntülerinden hazırlanan kliplerinden ilk olarak albümün de açılış şarkısı olan "Ağustos Ayları" yayına girdi. Live olarak tüm şarkıların ses kayıtları ile birlikte videolarının da çekildiği projede "Çoban Yıldızı" albümünde yer alan şarkıların tamamının klipleri DokuzSekiz Müzik Youtube kanalında yerini alacak.

Kopa tamamı canlı gerçekleştirilen kayıtlar ve yorumları ile Karadeniz müziğinin hakkını veriyor.