9 Yıl Başkanlık Yaptıktan sonra 16 Haziran 2019 tarihinde yapılacak olan Pazarspor Kongresinde aday olmayacağını açıklayan Hüseyin Yangın şu sözlerle veda etti.

Değerli Sporseverler, Sevgili Pazarsporlular,

Uzun yıllardır büyük bir sevda ile yürüttüğüm Pazarspor kulübü Başkanlık görevim boyunca genel anlamda sürekli Üst sıraları zorlayan 3. Lig sezonları yaşadık, İki kez 2. Lige çıkma başarısını gösterdik, toplamda 7 yıl 2. Ligde mücadele ettik, Başkanlığım süresince 9 yılda 3. Ligde Pazar’ımızı temsil ettik. Mutlaka her sezonun bir hikâyesi vardır, ancak bu sezonki kadar içinde birçok hikâye barındıran bir sezon yaşamadık desem yeridir. Öncelikle Stadımızın yeniden yapılma sürecinde Arhavi de oynamayı planlarken, orasının da zemin yenilenmesinin uzaması bizi hiç arzu etmediğimiz şekilde Hopa Stadında oynamaya mecbur bıraktı. Sonrası Yeni Rize Stadında bir maç, dönüşte Arhavi devam, tekrar Hopa, yeniden Arhavi derken tam bir göçebe sezonu yaşadık. Son 6 iç saha maçımızı yenilenen zeminde Pazar da oynayabildik ve sizlerin coşkulu desteğine ancak 12. İç saha maçında kavuşabildik.

Vuslat uzun ve yorucu oldu. İyi başladığımız, ardı ardına iki tur geçtiğimiz ZTK maçları ile umutlandık, öze dönük tercihlerimizin meyvelerini alabileceğimiz bir sezon başladı derken, saha neticeleri bizi her hafta zirveden uzaklaştırdı. Bunda baş etken siz seyircilerimizin ve yerel desteğin oynadığımız statlar da olmaması, Hakem yönetimlerindeki adaletsizlik, uzun süren sakatlıklar, kadro istikrarsızlıkları da bunlara eklenince ligin alt sıralarından kurtulma sürecine girdik, hiç de istemeyerek.

Bu süreçte Hoca değişikliği ve daha güçlü ve kenetlenme olması adına Devre arası Olağanüstü kongremizi yaptık. Yeni yönetimimizde daha önce birlikte çalıştığımız arkadaşlar taşın altına elimizi koyma adına yeniden birlikte oldular, bunların yanına yeni heyecanlar ve yüzlerde katarak güçlü bir sinerji yarattık. İkinci yarıya uzun bir Antalya kampının ardından Osmaniye deplasmanın dan puanla dönerken umutlandık ve özlenen Pazarsporun sinyallerini gördük. Ancak avantajlı olduğumuz ardı ardına iki iç saha maçından sadece bir puan alabilmemiz bizleri yeniden karamsarlığa itse de, devre arası yaptığımız takviyeler ve ilk üç maçta lisans işlemi ve maç cezası bitmeyen Santraforumuz Emre Gemici’nin bize katkı yapacağına inanıyorduk. Bu sürecide 3. Bir Hoca değişikliği ile geçirerek, Ergün Aytekin Hocamıza görev verdik.

Tabiri caizse Hem yeni transferler, hem de yeni Hoca ekibinin eli ilk Bergama maçında takıma değdi, Emre Gemici’nin golleri ve Takımın galibiyetleri ardı ardına gelmeye başladı.

Takımımız ardı ardına 6 maç kazanma başarısını tarihinde ikinci kez bu süreçte gösterdi. Pazarda stadımıza seyircimize kavuştuk, Karşıyaka maçını kazanarak ligde kalıcılığımızı tescillerken, olası play_off için hesap yapmaya başladık ve son dört haftaya bu umutlarla girdik. Esenler maçının son saniyesinde yediğimiz golle maçın berabere bitmesi ve içerde Kırşehir beraberliği bu hedeften bizi uzaklaştırsa da, hedef bitmez dedik ve alabileceğimiz en fazla puana odaklandık. Bu maçlarda tüm genç sporcularımıza şans verirken son iç saha maçımızıda 3-1 le geçerek 47 puanla ligi 8. Sırada tamamladık, bu iki maçta üç gole imza atan genç santraforumuz Can Vural da gelecek sezona mesaj vermiş oldu. Son iki maçta süre alan Mete Karahan bende buradayım derken, genç kaleci Aykut ve bir başka genç sporcumuz İbrahim de beni unutmayın der gibiydi. Bu özel gençler bizim geleceğimiz ve isimlerini diğerlerinin affına sığınarak zikrettim.

Ebetteki tüm sporcularımız önemli katkılar verdiler ve isimlerini bizlere ezberlettiler, hepsinin emeğine, yüreğine sağlık, hakları ödenmez ama biz bir şekilde ödemeye çalışacağız, geçte olsa.

Ayrıca bu sezon önemli bir birlikteliğe de imza atarak Çaykur Rizespor la Pilot Takım uygulaması başlattık. Uzun yıllardır düşünülen bu uygulamayı sezon başında Çaykur Rizespor Başkanı Sayın H. Kemal Yardımcı ile birlikte yaptığımız ciddi bir çalışma ile hayata geçirdik. Kısa vadede Pazarspor Kulübünün öne çıktığı gözükse de orta ve uzun vadede Çaykur Rizespor un, Bölgemizin, Genç sporcuların önemli bir kazanımı olacaktır. Çaykur Rizesporun şimdiki Başkan’ı Sayın Hasan Kartal’ında bu anlaşmaya sahip çıkması ve devam ettirmesi mutluluk vericidir. Bir yıllık uygulamadaki eksiklikler, aksaklıklar, faydalar birlikte analiz yapılarak sonraki sezonlarda bu birlikteliğin uzun soluklu bir kurumsal yapıya kavuşturulması her iki Kulübün ve özellikle Çaykur Rizespor un yararına olacaktır. Bu çerçevede hem Pazarspor un gelecekteki yönetimninin, hem de Çaykur Rizespor un Başkan ve yönetiminin bu değerli anlaşmaya özenli bir şekilde sahip çıkmalarını ve ivme kazandırarak en üst seviyede her iki Kulübü fayda sağlayacak konuma getirmelerini temenni ediyorum.

Başka önemli bir konuda Pazarspor’a uzun yıllardır kazandırmaya çalıştığımız Kamp ve Antrenman tesisi projesinin geldiği aşama. Hemşin deresi üzerinde Orman Genel Müdürlüğü ne ait dere yanı çöp sahası dolgusu tamamlanmış kısmen DSI, kısmen Kulübümüz tarafından istinat duvarı yapılmış ve saha yapım aşamasına gelmiştir. Ancak TFF den yeterli destek alınmayınca çok arzu ettiğimiz bu projede saha yapım aşamasında tıkanmış durumdayız. Bu saha ve tesisin yapılabilmesi için mutlaka kurumsal finans ve destek şarttır. Bunu da ancak Gençlik Spor Bakanlığı, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı kaynak ve sistemleri hayata geçirebilir. Bu konuda Kulübümüzün her zaman yanında olan, bize yol ve yön gösteren Eski Spor Bakanımız, Rize Milletvekilimiz Osman Aşkın Bak sorumluluk alırsa, tıpkı M.Akif Pirim spor Salonunun yenilenmesi, Stadyumumuzun yeniden inşaatı ve zemin yenilenmesi, Gençlik Merkezi, Yurt, Kapalı Yüzme Havuzunun yapımını sağladığı gibi, özelde benim rüyam olan bu tesisi de hayata geçirebilir. Umarım bu beklentimizi karşılıksız bırakmaz. Sayın Bakan’ımıza bu vesile ile destekleri, yardımları için bir kez daha teşekkür ediyorum.

Yine uzun yıllardır faaliyet de bulunduğumuz Hentbol branşın da, bölgesel ligden başlayıp ardından, 1. Lig ve geçen yıl Süper Lige Yükselme başarısı gösterdik. Süper ligde kalıcı olduğumuzu tescilleyecek maçlar ve başarılar kazanırken yaşadığımız üzücü kaza, sonrasında ligdeki konumumuzun dondururken yeni sezonda yine Süper ligden devam edebileceğiz. Bu üzücü kazada yaralanan sporcularımıza ve Hocamıza tekrar geçmiş olsun derken, Bu sporu bize proje olarak getiren ve o günden bu yana Takımın hocalığını yapan Teknik Direktörümüz Fatma Badoğlu’na çok teşekkür ederiz. Ancak önümüzdeki sezon bu branşın faaliyetini Kulüp çatısı altında sağlıklı sürdürülebilmesi için başta Çaykur olmak üzere, Pazar Belediyesi gibi kurumların ciddi desteklerine ihtiyaç vardır.

Zor başlasada her zamanki gibi sonu huzurlu bitenbir önemli sezonuda geride bırakarak liglerdeki kesintisiz 28. Sezonumuzu tamamladık, çeyrek asrı çoktan geçtik. Sezon başında en azından Play_off oynama hedefiyle yola çıktığımızı, çıkamazsak kendimizi başarısız addeceğimizi zikret sekte, Divan Kurulu Başkanımız Ömer Faruk Genç in dediği gibi Pazarspor buralarda olduğu sürece her zaman Başarılıdır, zaman zamanda 2. Liglere yükselerek çok Başarılıdır vecizesini de göz ardı etmemek lazım. Bu sürecin 16 yılını Başkan olarak sürdürürken, diğer kısmındada nerede ise vücudum her zaman taşın altında idi. Başkanlığımla birlikte uzun yöneticilik görevimi yaparken hep karşılıksız hizmet şiarını ön planda tuttum, ciddi katkılar yaptım, önemli mesai harcadım, birçok şeyden feragat ederken, bunların başında ailemin gelmesine bile zaman, zaman eleştiri alsamda göz yumdum ve devam dedim. Hep Pazarspor Bayrağını zirvede tutma adına idi bu özverilerim. Bu sürecin hiçbir döneminde bu Ulvi görev üzerinden bir beklentim, bir talebim, bir fayda sağlama uğraşım söz konusu dahi olmadı. İşimde göstermediğim özeni Pazarspor da fazlası ile gösterdim. O kadarki Pazarspor’a fayda sağlama uğruna işlerimede zarar verdim dersem yeridir.

Her başlangıcın bir sonu olacaktır, benimde yıllar önce büyük bir sevda ile başladığım, özenli bir sevgi ile sürdürdüğüm Pazarspor Kulübü Başkanlığımın da elbette bir sonu olacaktır. Daha önceki yıllar dada hayata geçirmeye çalıştığım bu sonlandırma hep ortada bırakmama adına devam etti ise de, yolun sonuna geldik demek durumundayım. Artık Pazarspor Kulübü ehil, dürüst, şeffaf ve güven tesis edebilecek ellerde yoluna devam edebilecek olgunluğa ve seviyelere gelmiştir. Nitelik ve Nicelik olarak bu Kutsal görevi üstlenecek, yürütebilecek bilgi ve birikimi olan Genel Kurul Üyelerine sahiptir.

Bundan sonraki süreçte Genel Kurulun bana tevdi ettiği Onursal Başkanlık misyonum çerçevesinde Pazarspor a yardımcı olmaya devam edeceğimin de bilinmesini isterim, yeter ki Kulübümüz hak ettiği şekilde yönetilmeye devam etsin.

Bu bağlamda 16 Haziran 2019 Pazar günü yapılacak Olağan Genel Kurulda Bayrağı Genel Kurul Üyelerimizin teveccüh edeceği yeni bir Başkan ve Yönetime devredecek olmanın huzur ve mutluluğu içinde olduğumu bilmenizi isterim.

Ne yaptı isem severek, isteyerek, gönülden karşılıksız hizmet anlayışı çerçevesinde yaptım, ne yaptı isem Pazarspor a helal olsun. Bu yola beraber çıktığımız, yaptığımız Genel Kurullarda değişerek devam eden ve hepsinin büyük destek ve katkılarını gördüğüm yol arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ederim.

Birlikte çalışmış olup üzücü ve kahredici bir şekilde aramızdan ayrılan Turan Tan ve geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan Hızır Yıldız a ve Kulübümüzün ilk profesyonellik yıllarında önemli katkılar yapan merhum Suat Karabekir’i rahmet, saygı ve minnetle anıyorum. Mekânları cennet olsun.

Kim az, kimi çok, kimi ekonomisi ile kimi zamanı ile, kimi deneyimi ile kimi varlığı ile bana ve Kulübümüze önemli hizmet ve destekler verdiler.

Bunlardan ayrı sürekli destek olan İş İnsanlarımıza, bazı yıllarda destek aldığımız çay üreticilerimize, Siyasilerimize, Bürokratlarımıza, Başta Çaykur olmak üzere destek veren Kurumlarımıza, Spor Toto Teşkilat Başkanlığına, Pazar Belediyesine ve çeşitli kuruluşlara şahsım ve Pazarspor Kulübü adına sonsuz teşekkür eder, desteklerinin bizden sonrada sürmesini, sürdürülmesini temenni ederim.

Bu bağlamda tüm Genel Kurul Üyelerimizi, Kurumlarımızı, sponsorlarımızı ve bizleri yalnız bırakmayan sporseverlerimizi 16 Haziran 2019 tarihinde yapacağımız Genel Kurul da bizlerle birlikte olmaya davet ediyor, genel kurulumuzda oluşacak yeni yönetime güçlü bir destek verme adına yoğun katılımınızı bekliyorum.

Hüseyin Yangın

PAZARSPOR KULÜBÜ BAŞKAN