Çay sezonun başlamasıyla Rizeli çayla yatıp,çayla kalkıyor.Özel sektörün Çaykurun vermiş olduğu fiyatın altında almasıyla Fındıklı Ziraat Odası başkanı Mehmet Ali Özsoy Özel sektör çay firmalarına zehir zemberek sözler söyledi.

Vekillik ve il,ilçe teşkilatlarında başkanlık  İçin Rizelilerin oylarına göz dikenler,kimseye faydası olmayan yalan,dolanla,iftirayla,çamur atarak siyaset yapmak bir yere kadar,yeter artık.Yüzde yüzünün çay tarımından evine ekmek getirdiği memlekette siyaset yapacaksanız çayla yatıp çayla kalkacaksınız, birilerinin anlattığıyla kalmayacaksınız, Rizelinin derdi sizin derdiniz olmalı, derdimizi anlamanız İçin gerekirse tarlada çay toplayacaksınız, sade bir vatandaş gibi giyinip şöför veya korumasız tek başınıza çaylıkta çayını toplayan yâda alım evinde çayını satan vatandaşla sohbet edeceksiniz ki hemşehrilerinizin derdinden belki anlarsınız. işte o zaman birileri tarafından değilde tüm Rizeliler tarafından kabul gören siyasetçiler olursunuz.

 ÇAYKUR üreticinin %50 si Çaylığına girmeden kontenjan yapmış, aylardır süren yeni tip korona virüsün etkisinde olan çiftçi ne yapacağını şaşırmış, birileri de Rizelinin alın terine göz dikmiş.

Özel sektör açıklanan yaş çay fiyatı olan 3,27 TL den değil kilosunu 2,70 TL alıyorlar. Olan gariban vatandaşa oluyor. 1 ton çayı 570 tl zararına satan vatandaş diğer tarafta ise 10 bin ton çayı daha fabrikaya gitmeden alım evinde satın alırken vatandaşın sırtından günde 5 milyon 700 bin tl kazanan özel sektörler, birde üretim, pazarlama zincirinde kar üstüne kar edecek ve kimse sesini çıkarmayacak, bu olacak iş değil.

Biz susmayacağız bu haksızlığı bu soygunu bu sömürüyü engelleyen, çay üreticisini koruyan bir ÇAY KANUNU düzenlenene kadar dile getireceğiz.

Çok kıymetli çay üreticileri biz bize yeteriz diyelim ve başkada düşünen olmadığına göre tek çare kontenjanını topla ve fiyatlar artana kadar “EVDE KAL”çağrısı yaptı.