Her gün bir yenisinin daha eklendiği kadın cinayetlerine karşı tepki büyüyor. Tepki gösteren yerlerden biri de Fındıklı ilçesi. 1 hafta içinde gerçekleşen ölümler karşısında ve Pınar Gültekin’in ölüm haberi üzerine Fındıklı Kadınları haklarını savunmak için ellerine pankartlarını aldılar. Seslerini duyurmak için bir araya geldiler.  

Fındıklı Kadınları, kadın cinayetleri ve son zamanlarda tartışma konusu haline gelen İstanbul Sözleşmesi ile ilgili eylem yapmak üzere Fındıklı ilçe merkezinde bir araya geldi. Oturma eylemi yapan ve mumlarını yakan kadınlar bir süre sessizce oturduktan sonra sloganlarla eyleme son verdiler. 

Eylemlerini sosyal medya hesapları üzerinden paylaşan Fındıklı Kadınları, “Haklarımızdan, yasalarımızdan, yaşamımızdan, mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.  Reddettiği erkek tarafından öldürülen kadın arkadaşımız Pınar Gültekin için bugün eylemdeydik. Bir kez daha kelimelerimiz isyanımıza dönüştü. Ölmek istemiyoruz. Katledilen kadınlar isyanımızdır.”  dedi. Fındıklı Kadınları Instagram sayfası üzerinden aşağıdaki paylaşıma yer verildi.