Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanlığı tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kentte görev yapan basın mensuplarına kahvaltı programı düzenlendi. Düzenlenen programa CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu ve basın mensupları ile partililer katıldı. İl Başkanı Deniz, burada yaptığı açıklamada, Rize’nin kendi evladı olan ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim’in asaleten atamasının yapılması gerektiğine vurgu yaparak, “Bir insana müdür yardımcısı olmasına izin veriyorsunuz, daire başkanı olmasına izin veriyorsunuz, genel müdür yardımcısı oluyor ama vekaleten yönettiriyorsun. Bırakalım o insanlar yönetsinler. Bunlar Rize’nin insanları. Çayı bilmiyor mular, ÇAYKUR’u bilmiyor mular, piyasayı bilmiyor mular? Siz gittiniz ÇAYKUR’u Varlık Fonuna devrettiniz” dedi.

Deniz, konu hakkında yaptığı açıklamada, “2018 yılı gayrisafi yurtiçi hasılasına baktığımız zaman Rize’deki artış oranı Türkiye ortalamasının altında. Sadece bu Sayın Erdoğan'ın dönemine ait değil, Mesut Yılmaz döneminden de böyle geldi. Kaç yıldır Türkiye siyasetini belirleyen bir Rize var ama sonuç ne, işsizlik oranı mı azaldı, ne oldu bir şey mi var yani? Rize dışındakiler Rize’nin çok gelişmiş olduğunu düşünüyor ve ifade ediyor ama Rize’ye gelince bunun böyle olmadığı ortaya çıkıyor. Biz de Rize dışına çıktığımızda kendi ilimizi kötülememek için bunu dile getirmiyoruz ‘evet Rize gelişti büyüdü’ diyoruz ama Rize’ye baktığımız zaman ne oldu işsizlik mi azaldı, ne oldu. ÇAYKUR bundan 25 sene 25 bin işçi çalıştırıyordu şimdi 8 bin kişi çalıştırıyor. Bunu ÇAYKUR’u eleştirmek için söylemiyorum. ÇAYKUR’u ÇAYKUR’da çalışan insanlara bıraksınlar ÇAYKUR bugün ne zarar eder ÇAYKUR aksine Türkiye’nin, Rize’nin otomotiv gücü olur. ÇAYKUR’la ilgili projemiz var bunu önümüzdeki günlerde paylaşacağız. ÇAYKUR’u ÇAYKUR’da çalışan insanlara bırakın ya. Yapsınlar. Bir insana müdür yardımcısı olmasına izin veriyorsunuz, daire başkanı olmasına izin veriyorsunuz, genel müdür yardımcısı oluyor ama vekaleten yönettiriyorsun. Bırakalım o insanlar yönetsinler.

Bunlar Rize’nin insanları. Çayı bilmiyor mular, ÇAYKUR’u bilmiyor mular, piyasayı bilmiyor mular? Siz gittiniz ÇAYKUR’u Varlık Fonuna devrettiniz bir senede ÇAYKUR’un zararı 654 milyon lira. Bunda ÇAYKUR’u yöneten yöneticilerin, arkadaşların hiçbir günahı yok. Eminim ki onlar bu işi çok iyi niyetle yapmaya çalışıyor. Ama 44 milyon kar hedefleyen bir kuruma 654 milyon lira zarar ettirilmesinin hiçbir mantığı yok. Önümüzdeki dönemde mücadele alanlarımızdan biri ÇAYKUR’un Varlık Fonundan çıkarılması ile ilgili olacaktır. Rize’deki en acil konu budur. ÇAYKUR’u varlık Fonundan çıkarmadığımız zaman ertesi gün bir bakmışsınız ki ÇAYKUR başka bir yerde. Çünkü özelleştirme gibi değil bu. Varlık Fonuna devredilmiş ben bunu aldım sana verdim ona verdim buna verdim. Ondan sonra bakarsınız ki bugünlerde çok televizyona çıkmayan Ali Ağaoğlu'nu tekrar televizyonlarda görürsünüz altında arabalar kadınlar vs." dedi.