Ayketin Arslan, sahil yolunda oluşan bu çöp yığınlarına karşı sessiz kalmadı ve başlattığı kampanya ile beraber onlarca çöp poşetini doldurdu.

Instagram hesabı üzerinden başlattığı kampanyayı dile getiren ve çöp poşetlerinin fotoğrafını paylaşan Aytekin Arslan :

"Günün erken saatlerinde söylediğim gibi olay yerine gittim ve yapmam gerekeni yaptım , fakat gördüm ki bazı insanlar çöpünü yere atmamış taşların altına zula yapmış.
Çöpü bildiğin taşların altına saklamış.
Ben bir adım attım , sende bir adım at ve çöpünü yere atma. Yere atma diyorum ama çöp kutusu yok , insanların çöpünü atabileceği bir çöp kutusu yok. Var ama o kadar uzun aralıklarda ve o kadar ufak kutular ki sanki karıncalar için yapılmış. Şimdi burdan yetkililere sesleniyorum. Ben yaklaşık 3 saate tek başıma bu kadar çöp topladım. Bu da demek oluyor ki
Çalışması için işçi ayarlansa ve akşama kadar çöp toplatılsa sahilde bir hafta için de tek bir çöp kalmaz. Ama yapmıyorlar. Niye diye sormadan edemiyorum. Ahır mı bu Pazar ?
Biz hayvan mıyız ?
Yapılabiliyormuş bak
@ahmetbasabaskan
İsteyince her şey yapılabiliyormuş. Hani nerde teşkilat. Hani nerde belediye. İnsanlar bunu sen mi topladın diye sordular. Evet ben topladım dedim.
Tebriklerini dile getirdiler. Fakat bunlar ne olacak burda mı kalacak diye bir soru sordu bir abi.
Belediye artık gelir alır heralde , inşallah diyerek cevap verdim.
Alır alır niye almasın dedi abi.
Tabi tabi alır niye almasın dedim bende ????
Yarın gidip bakıcam hala ordaysa gidip ben çöplüğe getirip bırakıcam.
Tabi ki bu kadar çöple sahil temizlenmedi , tabiki yığınla çöp var hala. Ama her gün bir kişi iki saatini ayırsa çöp diye bir şey kalmaz. Ve lütfen rica ediyorum çöpünüzü sağa sola atmayın. Taşların altına zula yapmayın. Taşıyın getirin en yakın bir çöp kutusuna atın. Bu çok zor değil. Bir adımda sen at, çöpünü atma." ifadelerini paylaştı.