Türkiye'nin son 10 yılda en güzel turizm yaylası seçilen,yerli ve yabancı turistin  ilgi odağı olan Ayder yaylası kara büründü.

 

Dünyaca ünlü Turizm merkezi olma yolunda her geçen gün cazibesini artıran AYDER yaylası kış turizmi ilede  aralık ayının ortasında yağan karla beyaza büründü.

Yılbaşını Karda eğlenmek için birçok yerli ziyaretçilerin otellerde yer ayırdığı Ayder yaylasında, dün gece geç saatlerde başlayan kar yağışı yüksek kesimlerde 30 cm’yi bulduğu ifade edildi.

 

 Öte yandan ayder 16.sı düzenlecek kardan adam festivaline hazırlanıyor.Birbirinden özel süprizlerle dolu etkinliğe yurtiçi ve yurtdışından binlerce ziyaretçinin katılması beklenmektedir. Ayder Doğa sporları ihtisas ve Spor Kulübü tarafından organize edilen Kardan Adam Festivali'nde çeşitli yarışmaların yanı sıra, kültürel etkinlikler de yapılacaktır. Festivalde kardan adam yarışması, naylon ile kayma, en iyi çorap örme, etkinliklerinin yanı sıra sanatçı Onay Şahin, Volkan Arslan, Özlem Devran, Fatih Reyhan, Mustafa Günay Feran ve Gökhan Tutum sahne alacak. Ayrıca kardan adam yarışması yeteneğine güvenenlerin hodri meydan dediği bir aktivite olarak festivalin gözdesi. 27-28 Ocak 2024 tarihleri arasında gerçekleşmesi sürpriz  gelişmeler planlanıyor. Birbirinden özel sürprizlerle dolu yepyeni eğlence istasyonu sizleri bekliyor.