Ardeşen 53/11 Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yönetim kurulu başkanı Sait Balcı, yaptığı yazılı açıklamada önemli ifadeler kullandı.

Gübre satışlarının devam ettiklerini söyleyen Balcı, çay üreticilerinin bu yıl ki gübre dökmesinde şu yolu izlemesini tavsiye etti: "Bu yıl, geçen yıl kullandığınızın gübrenin % 50'sini şimdi, diğer % 50'sini ise birinci sürgünün hemen ardından dökün." dedi.

Ardeşen 53/11 Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yönetim kurulu başkanı Sait Balcı açıklamasında şu ifadeleri kullandı...

Bugünlerde dünyada ve ülkemizde ciddi manada koronavirüs hastalığının yaygın olması sebebiyle bütün kurumların ve kişilerin tedbirler alması gerekmektedir. Bizde 60 yıllık kurum olarak yönetim kurulumuzla beraber ülkemize ne katkıda bulunabiliriz diye her vatansever gibi hizmetlerimizi aksatmadan devam ettirme çabası içerisindeyiz. Gerek alışveriş merkezimide üyelerimize bu zorlu süreçte fiyat artışı yapmadığımız gibi vadeli alışverişlerimizde de faiz uygulanmadan çay parası karşılığında satışlarımız devam etmektedir. Buna ek olarak olağanüstü durumdan dolayı vadeli satış limitimizi doldurmuş bulunmaktayız.

Öte yandan asıl işimiz olan gübre satışlarında, çay müstahsillerimize gübre temininde sıkıntı yaşatmamak için bütün gayretimizle çabalamaktayız. Bu noktada gerek depolarımızda gerekse de sevkiyatlarımızla her çiftçiye gübre ulaşımında bugün ve gelecekte hiçbir zorluk ve güçlük yaşanmayacaktır.

Sosyal medyada ve çeşitli mecralarda aslı olmayan olumsuz, ne düşündüğü belli olmayan kişilere veya yayınlara itibar edilmemelidir.

Ayrıca Cumhurbaşkanımızın ülkemiz, milletimiz ve dünyanın geleceği için yoğun çalışmalarına, açıklamalarına veya hükümet temsilcilerimizin, bakanlarımızın çay konusunda veya başka konulardaki açıklamalarının dikkatle takip edip her vatandaşımızdan rica ederiz.

Çay, gübreleme ve tarım konularını lütfen hükümet yetkililerinden veya bizden açıklananlara önem verilsin. Bazı yanlış anlaşılmaların önüne geçip, çiftçilerimiz ileriki günlerde mağdur olmasınlar.

Gübreleme işi her yıl önerdiğimiz gibi Mart, Nisan aylarında her yıl kullandığının % 50’sini şimdi, kalan % 50’sinin birinci sürgün toplandıktan sonra gübrelenmesini öneriyoruz.

Ülkemizin geleceği için hatta imkanı olan çiftçilerimizin çay dışında tarlasına başka ürünleri de ekmesini tavsiye ederiz.

Bu zor günlerde ülkemizin çiftçisi her alanda daha fazla üretip çalışırsa önceki yıllardaki gibi bu zorlu süreçte vatanına, milletine olan sorumluluğu bir kez daha yerine getirmiş olur.

Saygı ve sevgilerimle…

Ardeşen 53/11 Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı

Sait BALCI