Başkan Ahmet Basa, İller Bankası'nın katkı paylarından Pazar’ın daha fazla faydalanabilmesi ve Pazar Belediyesi’nin daha fazla hizmet sunabilmesi için var olan nüfusun arttırılmasına yönelik, ilçede ikamet etmesine rağmen, başka il, ilçe köylerinde ikametgâhı bulunan vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için ikametgâhlarının yaşadığı ilçede olmasına özen göstermeleri gerektiğini dile getirdi.

İLÇEMİZİ EL ELE VEREREK BÜYÜTELİM
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, “Bilindiği üzere Belediyemizin en büyük gelir kaynağı İller Bankası’ndan aldığı paylardır. Bu da ilimizde resmi olarak ikamet edenlerin sayısına göre belirlenmektedir. Belediyemizin İller Bankası’ndan alacak olduğu payın artması, hizmet kalitemizin artması anlamına gelmektedir. Coğrafi şartlarından dolayı imkânları kısıtlı olan şehrimizi sizlerin gösterdiği örnek vatandaşlık sayesinde geliştireceğiz. Bunun için alınan her ikametgâh, Pazar’ımız için artı bir avantaj demektir” dedi.

Pazar merkezde yaşayıp başka yerlere kayıt aldıranların veya çift ikametgâhlı vatandaşların tekrar Pazar ilçesi merkez nüfusuna dönmeleri için çalışma başlattıklarını belirten başkan Basa, “Pazar’da yaşayan vatandaşlarımızın ikametgâhlarını yaşadığı yere almalarını kendilerinden rica ediyoruz. Her bir vatandaşımızın yaşadığı merkeze katkı sağlamasını bekliyoruz. Belediyemiz İller Bankası’ndan nüfus sayısına göre ödenek almaktadır. Bu payın artması belediyemizin ve vatandaşımızın faydasına olacak. Gelen bu payların artması için ilçemiz mahalle hudutları içinde oturduğu halde ikametleri köylerde kayıtlı bulunan vatandaşlarımızın adreslerini ilçemiz mahalle hudutları dâhilinde kayıt olmalarını rica ediyoruz. Alınan her ikametgah ilçemiz ve belediyemiz için artı bir avantajdır. Vatandaşlarımız ikametlerini ilçemize alması, hizmet kalitemizi artıracağı gibi büyük bir sorumluluğu da yerine getirmiş olacaklar. Tüm hemşehrilerimin gerekli hassasiyet ve özeni göstererek örnek vatandaşlığın gereğini yerine getireceğine inanıyorum.” İfadelerini kullandı.

Başkan Basa İlçe Nüfus Müdürlüğünün kayıt aldırmada gerekli yardımı da yapacağını söyledi.