Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kâhya basın toplantısında 6 aylık çalışmalarını Basın mensuplarına anlattı. Kâhya açıklamasında “  Kafamızın arkasında sorun yok, Millet memnun ise bizde memnunuz, önemli olan iyi imtihan vermek. Belediyeye geldiğimizde ekonomiye ve gelirlerimize baktık. Genel merkezimiz bize gönüllere bakın dediler. Bizde insanlarımız ile birlikte oluyoruz ve insanların gönüllerine dokunuyoruz. Bizim iller bankası dışında gelirimiz yok.

Her ay 600 Bin TL kesintimiz var. İlk olarak muhtarlarımızla toplandık ve acil sorunları dinledik. Ardeşen Belediyesi olarak her ay 300 Bin TL su şebekesi için elektrik parası ödüyoruz. Su şebekemizde bazı çalışmalara başladık ve bu çalışmalar bittiğinde 170 bin TL karimiz olacak. Işıklı mahallemizde suları filtre sistemine soktuk. Bütün depolarımızı temizledik, bunun için 800 Bin TL masraf ettik. Belediyemizin su şebekesi 88 ile 94 yılları arasında yapıldı. O dönemlerde 80 santim derinlikte yapılan şebeke bugün 2,5- 3 metre derinliğe kalmış oldu. Şebekeyi yenilemek için aşırı derecede masraf yapma yerine, ilçemize gelen Doğalgaz çalışmalarında, elektrik şebekemizi de yer altına alıyoruz. Aynı zamanda su şebekemizi yeniliyoruz” dedi.

900 Araçlık otopark yapıyoruz

Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kâhya ilçe merkezinde 12 bin metre kare alan üzerinde 900 araçlık otopark inşaatının devam ettiğini belirterek “ Otoparkın bitmesi ile birlikte Cumhuriyet caddesini akşam 8-24 saatleri arasında trafiğe kapatacağız ve burada insanlarımız rahat bir şekilde gezebilecekler” dedi.

Çöp sorunu çözülecek

Belediye Başkanı Avni Kâhya çöple ilgili çalışmalar başladığını belirterek “ Çayeli ile Pazar arasında bulduğumuz bir alanda çöp tesisi kuracağız, burada ayrımlar yapılacak ve çöpler buradan alınacak. Şu an çalışmaları başlattık ve 2 ay içinde sonuçlanacak” dedi.

Kâhya Fırtına deresi üzerinde Ardeşen tarafında sol tarafta bazı proje çalışmaları olduğunu belirterek “ Bu tarafta OSB inşaatımız var, Fırtına deresi sağ tarafta inşaat çalışması yapmak yasak ve Dünya da 100 korunması gereken alanlar içinde, biz ise ilçemiz tarafında bazı çalışmalarımız olacak, ilçemizde deniz dolgusu üzerinde 100 bin metre kare dolgu alanı yapacağız. Ayder de yapılacak olan otopark hafriyatını deniz dolgusu olarak kullanacağız ve bu alanda millet parkı yapacağız” dedi.

Dünyanın en kaliteli 3 üncü suyu bizde

Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya Dünyanın 3 üncü en kaliteli su kaynağının OSB inşaatının yapıldığı alanda olduğunu belirterek “ Yapılan araştırma ve tahlillerde Dünyanın en kaliteli 3 üncü suyu bizde çıktı.. Günde 80 bin tonluk şişelenebilecek su kapasitesi var. Bununla ilgili ciddi çalışmalarımız var” dedi.

Ben değil, Biz

Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kâhya Ardeşen ilçesinde turizm anlamında ciddi çalışmalar yaptıklarını belirterek “ Havalimanının gelmesi ile birlikte bölgemizde ciddi anlamda turist gelecek, belediye olarak bazı projelerimiz var, İlçemizde giydirme sistemini düşünüyoruz. Yine ilçemizde bisiklet yolu çalışmalarımız olacak. Hayvan rehabilitasyon merkezi projemiz onaylandı” dedi.

Borçsuz belediye yok

Belediyeyi 20 Milyon TL iller bankası, 2,5 Milyon TL piyasa borcu ve 1 Milyon TL banka kredisi borcu ile devir aldıklarını belirten Kâhya “ Her ay 600 Bin TL iller bankası kesintisi var, şu an İller bankası ile yine işlerimiz var. İlçemizin nüfusu 35 bin olması gerekirken son seçimlerde insanlar köylerine kayıtlarını aldı. Şu an köylerimizde 15 bin insanımız kayıtlı. İlçemizin nüfusu ise 25 bin 500 olarak kayıtlara geçmekte. Bu şehri seviyor muyuz, sevmiyor muyuz öncelikle onu söylememiz gerek. Ben değil, biz demesini bilmeliyiz, ilçemizi birlikte büyütmenin yoluna gitmeliyiz. Işıklı Mahallemizde 20 Bin metre kare alanda piknik alanları yapacağız. Bu konuda çalışmalarımız var. İlçemizde otel ve turizm tesisleri yapmak için yine çalışmalarımız var.  Yine ilçemizde Deniz alabalığı ile ilgili projemiz var, bu proje ile ilgili daha önce çalışma yapılmış ancak gelen para 5 yıl önce geri gitmişti, biz projeyi yeniden hayata geçireceğiz. Yine ilçemizde HES ve GES çalışmalarımız var. Güneş enerjisinden elektrik üretimi ve dere yataklarından enerji üretimi çalışmalarımız var. Ayda Belediyemize 3-400 bin TL gelir elde etmek istiyoruz” dedi.