Son dakika haber: İzmir'de 6,6 büyüklüğündeki depremde çöken Rıza Bey Apartmanı enkazında 91 saat sonra bir mucize gerçekleşti. Arama kurtarma ekiplerince 3 yaşındaki Ayda bebek enkazdan alkışlar eşliğinde gözyaşlarıyla çıkarıldı. Ayda bebeğin konuştuğunu belirten ekipler "İlk başta çığlık sesi geldi ve onu gördük, ben ayda iyiyim dedi ve inip aldık içerden" dedi. 91 saat sonra resmen bir mucize yaşandı. Ayda Gezgin özel bir termal battaniye ile sarılarak sedye ile sağlık ekiplerine teslim edildi. Tedavisi için minik Ayda, Ege Üniversitesi TIP Fakültesine getirildi. Ayda bebeğin doktorundan sağlık durumu ile ilgili bir de açıklama geldi.

Son dakika bilgisine göre 3 yaşındaki Ayda bebek tam 91 saat sonra enkaz altından çıkarıldı. İzmir'deki depremde enkaz altında kalan Ayda bebek, 91 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. 3 yaşındaki Ayda'yı kurtaran ekipler, minik bebeğin çamaşır makinesi ile bulaşık makinesi arasındaki yaşam boşluğunda hayata tutunduğunu ifade etti. Bakan Kurum da Ayda'nın sağlık durumunun iyi olduğunu vurgularken son dakika bilgisine göre Ayda'nın annesinin de enkaz altında olduğu belirtildi.

AYDA BEBEĞİN DOKTORUNDAN İLK AÇIKLAMA

Ege Üniversitesi TIP Fakültesinde genel muayene sonrası Ayda bebeğin doktorundan ilk açıklama geldi. Minik Ayda'nın doktoru "Ayda'da iç kanama yok genel durumu iyi" dedi.