OTELCİLİK TEPARLAK BİR MESLEKİ GELECEK

Robinson Hotel Genel Müdürü Gülsün Candar Açıklamasında;ROBINSON Türkiye Otelleri olarak Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile 2002 yılından beri işbirliği içinde ve imzaladığı protokol dahilinde, Aşçılık meslek alanlarında 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu dahilinde, Otelcilik Meslek Eğitimi yürütmekteyiz. Eğitimin sonunda Kalfalık ve Ustalık Belgesi verilerek istihdam sağlıyoruz.

EĞİTİM SÜRESİ:

2 ÖğretimYılı (Kalfalık).

Ustalık belgesi almak isteyenler Kalfalık Belgesinden sonra 1 yıl daha devam edeceklerdir.

KİMLER KATILABİLİR:

Ortaöğretim 9. sınıfıbitirenler, Lise ve üzeri okul mezunları katılabilirler.

EĞİTİM BAŞLAMA TARİHİ:

Şubat 2022

KONAKLAMA: Tüm Eğitim süresince (teorik ve pratik eğitim dilimler dahil), çıraklarımız ROBINSON’da tesisin içinde bulunan Personel lojmanlarımız da ücretsiz olarak konaklama ve yeme içmeden yararlanır.

EĞİTİM DİLİMLERİ:

Teorik eğitim

Kış aylarında Kemer bölgesinde bulunan ROBINSON ÇAMYUVA tesisimizde yürütülür. Genel Kültür derslerini Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenleri, Meslekderslerini de ROBINSON’da Usta Öğretici belgesine sahip Mutfak Şefive Yardımcıları verir.

Pratik Eğitim.

Çıraklarımız, ağırlıklı olarak yaz aylarında, Türkiye’de bulunan ROBINSON otelleri’nin birisinde staj yapar. Bu staj sırasında mutfağın ana bölümlerin de rotasyon çerçevesinde görev alır.

SİGORTA: Tüm teorik ve pratik eğitim boyunca çıraklarımız MilliEğitim Bakanlığı, Antalya Çıraklık Eğitim Merkezi tarafından hastalık, meslek hastalığı ve iş kazasına karşı sigortalıdır.

BİTİRME SINAVLARI: BitirmeSınavları (Kalfalık/Ustalık) Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılır. Sınavı başarıyla geçen öğrenciler, TC. Milli Eğitim Bakanlığı Kalfalık/Ustalık Belgesi almaya hakkazanır. Ayrıca ROBINSON tarafından bir Katılım Belgesi verilir.

17-23 YAŞ ARASI, EN AZ ORTAOKUL MEZUNU GENÇLERİMİZ BİZE WHATSAPP HATTIMIZDAN ULAŞARAK BİLGİ ALABİLİRLER

WHATSAPP HATTI: 0538 -788 90 48