Son günlerde vaka sayılarının artış gösterdiği Rize'de sosyal mesafe ve maske kurallarına uyulmaması beraberinde yeni tedbirleri ve para cezalarını getirdi. Rize Valiliğinin yapmış olduğu yazılı açıklamada  "Sosyal medyada yer alan, Covid-19 pandemisi tedbirleri kapsamında zorunlu sosyal mesafe kurallarına uymayarak düzenlenen organizasyonda 'horon' oynanmasına izin veren işletmeye idari para cezası uygulanmıştır." ifadeleri yer aldı. Yapılan açıklamada özellikle pandemi sürecinin halen devam ettiği üzerinde vurgu yapıldı. İnsanların önlemlere uyması gerektiğinin tekrar tekrar altı çizildi.

"Bu bağlamda maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmemiz ciddi önem arz etmektedir. Her bir işletme, her bir organizasyon ve her bir bireyin başına güvenlik ya da denetim elemanı dikmek mümkün olmadığından bireysel olarak bizler kendimizi ve etrafımızı kontrol etmeli, tedbirlere dikkatli bir şekilde uymalı ve uymayanları uyarmalıyız." denildi. Toplu organizasyonları gerçekleştirmenin büyük bir risk olduğu ve insanlarımızın bir süre daha dişini sıkıp bu tarz organizasyonlardan uzak durmaları gerektiği yönünde uyarılar yapıldı. Yapılan açıklamaların üzerine son olarak bu ifadeler paylaşıldı :

"Covid-19 salgın sürecinin devam ettiği, riskin yüksek olduğu ve kurallara titizlikle uyulması gerektiği her tür imkanla duyurulmakta, ulusal ve yerel medyada sürekli dile getirilmekte, anonslar yapılmakta afişler ilanlar asılmakta yani her türlü uyarı her türlü yöntemle tekrarlanmaktadır. Bununla beraber yüzlerce idari para cezası uygulanmıştır. Bunlara rağmen halen bu tip davranışların varlığı hem mücadeleyi sürdüren ekiplerin moralini bozmakta hem de sadece kurallara uymayanların değil, tüm toplumun sağlığını olumsuz etkilemektedir."

Maske ve hijyen kurallarımıza uymanın bu süreçte kendimiz ve çevremiz için yapacağımız en büyük iyilik olduğu ifade edildi.