Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetlerinde ilk defa bir kadın subay amirallik rütbesine terfi ettirildi.

Rize’nin Hemşin ilçesinden Ortaköy mahallesi nüfusundan Atalay Fırat ın kızı olan kurmay albay Gökçen Fırat Deniz Kuvvetlerinde tuğamiralliğe yükseltilen ilk kadın amiral oldu.

YAŞ kararları sonrası Deniz Kurmay Albay Gökçen Fırat'ın, tuğamiral rütbesine yükselmesiyle bir ilk yaşandı. Türk Silahlı Kuvvetleri tarihinde ilk kez kadın amiral ataması yapıldı. Kararla ilgili değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gökçen Fırat'ın atamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bir basın mensubunun,  alınan YAŞ kararları sonrası Deniz Kurmay Albay Gökçen Fırat'ın tuğamiral rütbesine yükseltilmesi ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarihinde ilk kez kadın amiral ataması yapılmasıyla ilgili hatırlatması üzerine Erdoğan, "Doğrusu ben, tabi, bu atamadan, bu tayinden çok çok mutlu oldum, hele hele böyle bir kızımızın amiralliğe terfi etmesi bizi çok çok memnun etti" ifadelerini kullandı.


Açıklamasının devamında "Biliyorsunuz ki yargıda felan bu atamalar çok var" diyen Erdoğan, "Ama şimdi ilk defa Silahlı Kuvvetler'de böyle bir kızımızın albaylıktan generalliğe, amiralliğe terfi etmesi ayrı bir güzellikti. Ben kendisini kutluyorum, tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonraki şuralarda bunun devamı gelecektir" şeklinde konuştu.