Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR)’un Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun'daki yaş çay fabrikalarında istihdam edilmek üzere çay eksperliği veya çay tarımı ve işletme teknolojisi bölümü mezunu 200 çay eksperi ve 300 beden işçisi (tahmil tahliye) olmak üzere 500 mevsimlik işçi kapsamındaki iş başvuruları bugün başladı.

ALO 170 ve İŞKUR’un internet sitesi http://www.iskur.gov.tr üzerinden yapılacak başvurular 26 Mart Cuma akşamı saat 23.59’da sona erecek.

Başvuruda bulunacak adayların ilanın açıldığı günün öncesi olan 21 Mart 2021 tarih itibariyle Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemindeki adresleri geçerli olacak.

İş başvurusunda bulunacak geçici çay eksperi adaylarının; MYO Çay Eksperliği veya Çay Tarımı ve İşletme Teknolojisi bölümü mezunu ve 2020 KPSS Ön lisans P93 puan türünden 60 ve üzeri puan almış olması gerekmektedir. Eksper alımında ikamet şartı bulunmuyor.

İş başvurusunda bulunacak geçici beden işçisi (tahmil-tahliye) adaylarının ise; 18- 50 yaş aralığında, erkek, en az ilkokul mezunu ve müracaat edecekleri iş yerinin bağlı bulunduğu ilde veya ilçesinde ikamet etme şartlarını taşımaları gerekiyor. Birden çok iş yeri için başvuruda bulunanların başvuruları geçersiz sayılacak

Geçici çay eksperi başvuruları Cumhuriyet Çay Fabrikası için ilana çıkılarak alınacak akabinde başvuruları kabul edilen çay eksperleri adayları için Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre işlemler tesis edilerek Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerindeki ihtiyaçlı fabrikalara işe girmeye hak kazananların dağıtımı yapılacak.

Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerinde işe alınacak geçici beden işçileri, 12 Nisan 2021 Pazartesi günü saat 10.00'da Rize Yenişehir Kapalı Spor Salonunda İŞKUR nihai listeleri esas alınarak noter huzurunda yapılacak olan kura çekimiyle belirlenecek.

Çay eksperi alımında da alım yapılacak eksper sayısı olan 200'den fazla başvuru olursa noter kurası ile adaylar belirlenecek. 200'den az adayın başvuruda bulunması halinde ise KPSS şartı kaldırılarak çay eksperi alımı için yeniden ilana çıkılacak.

İşe girmeye hak kazanan işçiler talep ettikleri iş yerine 2021 yılı yaş çay kampanya döneminde işe başlatılacak.

Alımlar, Rize için 210 beden işçisi ve 145 çay eksperi olmak üzere toplam 355 mevsimlik işçi, Trabzon için 60 beden işçisi ve 32 çay eksperi olmak üzere 92, Artvin için 25 beden işçisi ve 20 çay eksperi olmak üzere 45, Giresun için ise 5’i beden işçisi 3’ü çay eksperi 8 mevsimlik işçi şeklinde gerçekleştirilecek.