Yaklaşan yaş çay sezonu öncesi, üreticinin gözü kulağı bu haberde. Covid-19 salgını nedeni ile büyükşehirlerde yaşayan vatandaşların çay hasadı için memleketlerine gelebilecekler mi? yaş çay taban fiyatı ne olacak?. Bütün bu sorular bugün başlayacak kabine toplantısının ardından cevap bulacak. Kabine toplantısı bugün 15:30'da başlaması planlanıyor. Kabine toplantısının hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan basın toplantısında Doğu Karadeniz'in merakla beklediği açıklamayı yapacak.

ÇAY HASADINDA KORONAVİRÜS SORUNU İÇİN ÇÖZÜM BEKLENİYOR

Çay üreticisinin merakla beklediği bir konu olan seyahat yasağı nedeni ile büyükşehirlerde yaşayan vatandaşların Rize'ye gelememesi. Seyahat yasağı nedeniyle çay hasadında yaşanan sorunlar da kabine toplantısının bir başka başlığı olacak. Büyükşehirlerde yaşayıp Karadeniz'e hasada gidemeyen üretici için de seçenekler değerlendirilecek. Üreticinin hasat yapabilmesi için esneklik sağlanması üzerinde duruluyor. AK Parti genel başkan yardımcısı, Rize milletvekili Hayati Yazıcı Çay TV'de katıldığı Perspektif programında seyahat yasağına takılan vatandaşların için kabine toplantısında bir karar verileceğini söylemişti.

2020 YAŞ ÇAY TABAN FİYATI

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından merakla beklenen 2020 yılı yaş çay taban fiyatını da açıklayacak. Yaklaşan hasat öncesi Rize'nin gündeminde olan bir çok Siyesilerin ,STK başkanlarının üzerinde yorum yaptığı taban fiyatta netlik kazanacak. Yaş çay üreticisinin 30 gibi bir zam beklentisi var.  Kabine toplantısı ile 2020 yaş çay fiyatı netleşecek.