Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ndeki görevinden ayrılarak özel muayenehanesini açan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Beril Gürlek, Türkiye’de özel uygulamalardan biri olan 3 boyutlu fetal modelleme hizmetini Rize’deki kliniğinde sunuyor.

Fetal Modellemenin kadın hastalıkları ve doğum alanında en yeni teknolojilerden biri olduğunu ifade eden Doç. Dr. Beril Gürlek, “Anne karnında bebeğin görüntüleri 4 boyutlu ultrason vasıtası ile alınarak bir seri modelleme sürecinden geçiriliyor. Bilgisayar yazılımcılarının hazırladığı bu modellenmiş veriler daha sonra 3 boyutlu yazıcılar kullanılarak milimetrenin onda biri kalınlığındaki katmanlar halinde gerçeğe dönüştürülüyor.” dedi.

 Dünya’da sayılı kliniğin sağladığı bu hizmeti Rize halkına sağlamanın mutluluğunu yaşadığını belirten Dr. Gürlek, “Kliniğimizde farklı boyutlarda baskı yapabilen 2 yazıcımız bulunuyor. Bebeğine dokunmak için sabırsızlanan çiftlerimize daha bebekleri doğmadan bu fırsatı veriyoruz. Yurt dışında ameliyat öncesi planlama yapmak için de kullanılan bu faydalı teknoloji sayesinde anne ve baba adaylarına ölümsüz bir hatıra sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

 3 Boyutlu fetal modelleme için en uygun haftaların 20 ila 34. haftalar arası olduğunu belirten Doç. Dr. Beril Gürlek. “Bu haftalar arasında bebeğin boyutu, çevresindeki sıvı miktarı 3 boyutlu modelleme için doğru görüntüyü almamıza yardım ediyor” şeklinde konuştu.