Kentte şehir içi dolmuş şoförlüğü yapan Mehmet Eyüpoğlu, Kovid-19 tedbirleri kapsamında aracına dezenfeksiyon sistemi kurmak için araştırmalara başladı. Gün içinde vatandaşların yoğun kullanım ve teması olduğu aracına dezenfekte damıtma sistemi yerleştiren Eyüpoğlu, sistemi yaygınlaşarak diğer araçlarda da kullanılması adına örnek teşkil etmesi için yaptırdığını belirtti.

Her seferin ardından yolcuların aracı boşaltması ile tek tuşla kurdurduğu sistemi aktif eden Eyüpoğlu, "Yolcularımız indikten sonra fıskiye ile aracımızı dezenfekte ediyorum. Araca ayrıca kamera sistemi yerleştirdik. Bu sayede yolcu takip sistemi oluşturduk. Bu virüs gözle görünen bir şey değil ama bundan korunmak ve tedbir almak bizim elimizde." dedi.

Araca dezenfekte otomasyon sistemini kuran tekniker Caner Mahmutoğlu ise Eyüpoğlu'nun fikri üzerine AR-GE çalışması yaptıklarını belirterek, "Araca kamera ve ses sistemi kurduk. Bunu müşteriler ile şoförümüzün can ve mal güvenliği gözeterek yaptık. Mevcut yolculara ücretsiz internet dağıtımı olayına girdik.  Dezenfekte sistemi araçtaki mevcut sisteme entegre edildi. Aracın bagajına solüsyonlar konulara, müşteri öncesi veya sonrasında tek bir tuşla araç komple dezenfekte ediliyor. Aynı zamanda bu sistem geliştirilerek bir minibüsün sağlıklı olup, olmadığını ya da hali hazırdaki durumunu hakkında da hizmet verilebilir." diye konuştu.