İstanbul'da yaşayan Rizeli ailenin 1 yaşındaki kızları Zeynep İnci Zorbacı'ya yaklaşık 5 ay önce SMA Tip 1 tanısı konuldu. Minik Zeynep İnci'nin sağlığına kavuşması için ABD'de gen tedavisi alması gerekiyor. 2.4 milyon dolar ücreti olan tedaviyi karşılayamayan Zorbacı ailesi kızları için yardım kampanyası başlattı.

Zeynep İnci'nin tedavisi için tüm imkanlarını seferber eden aile, 'zeynepinciyedestekol' adıyla instagram hesabı üzerinden yardım kampanyası ve detayları paylaşıyor.

Anne Sümeyra Ayşenur Zorbacı, kızının SMA hastalığının en ağırı olan Tip 1 ile mücadele ettiğini belirterek, "Kızım nefes almakta zorluk çekiyor. Boğazı delinerek hortum takıldı. Bu sayede solunum alıyor. Ülkemizde mevcut bulunan spinraza ilacının, koronavirüs nedeniyle sadece iki dozunu alabildi. Üçüncü dozu alamadan enfeksiyon nedeniyle 2 Haziran da hastaneye kaldırıldı. 1-2 ay entübe durumda kaldı." dedi.

ABD'deki gen tedavisinin Zeynep İnci'nin tek umudu olduğunu belirten Zorbacı, "Tedavi için 2.4 milyon dolara ihtiyacımız var. Sesimizi duyurmak için sosyal medya üzerinden yardım kampanyası başlattık. 3 günde yaklaşık 20 bin dolar toplandı. Yapılacak destekler kızımıza nefes bize de umut olacak. Zeynep İnci'nin bir an önce sağlığına kavuşması için dua ediyor, destekleri bekliyoruz" diye konuştu.