Sağlık bakanının sağlık çalışanlarına müjde vereceğini söyleyip sadece hekimlere 2500 ile 5000 tl arası zam yapılacağını açıklaması sağlık çalışanları arasında büyük tepkiye neden oldu. Tüm kurumlarda bir ekip olarak bir arada el ele çalışan sağlık çalışanları hekim dışında diğer sağlık çalışanlarının görmezden gelinmesini protesto etmek için bu pazartesi iş bırakacak.

Türk sağlık sen’in aldığı eylem kararı tüm Türkiye’de gerçekleştirilecek. Türk sağlık sen genel başkanı Önder Kahveci “Doktorlarımız zammı hak ediyorlar, yapılsın bir itirazımızda olamaz bizim itirazımız sağlık çalışanlarının bu artıştan kapsam dışında bırakılmasınadır. Çünkü tüm sağlık çalışanları ekonomik sıkıntı yaşamaktadır diyerek başladığı konuşmasında “Pandemide omuz omuza cephede savaş veren kahramanlar, tüm zorluklara rağmen hiç yılmadan devletine ve milletine hizmet eden cefakarlar, kısacası cefanın talipleri sağlık çalışanları için ayrımcılığa, yaşadığımız ekonomik sorunların görmezden gelinmesine, haksızlık yapılarak hekim dışı sağlık personeline zam verilmemesine tepki koymak için eylem kararı aldık.” dedi.

Türk Sağlık Sen’in aldığı eylem kararı sonrası Rize devlet hastanesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi, Kaçkar Devlet Hastanesi ve Toplum Sağlığı Merkezleri de 112 istasyonları,Ameliyatlar hariç diğer birimleri iş bırakacak.