Son günlerde Kovid-19 salgının artış göstermesiyle beraber tedbirlere uymayan birçok insana ve kuruma para cezası veriliyor. Bayrama günler kala Rize ve çevresinde çoğalan vaka artışları sebebiyle kısıtlama gelip gelmeyeceği merak konusu oldu.

Ramazan Bayramı'nda ülke genelinde sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı, dört gün sürecek olan Kurban Bayramı'nda benzer bir yasağın uygulanıp uygulanmayacağı hakkında vatandaşlar internet üzerinden araştırmalarını sürdürüyor.
Daha önceden yapılan açıklamalarda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, il bazından sokağa çıkma yasağı olabileceğini dile getirmişti. Son yapılan açıklamalar neticesinde resmi kurumlardan gelen böyle bir haber yok.  Bayramda ülke genelinde uygulanacak bir sokağa çıkma kısıtlaması bulunmuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Kurban Bayramı'nda bir kısıtlama olacak mı' sorusuna geçtiğimiz günlerde yanıt verdi. Erdoğan, Kurban Bayramı'nda Kovid-19 nedeniyle sokağa çıkma kısıtlaması yapılıp yapılmayacağı sorusuna, "Kurban Bayramı için böyle bir adım atmak biraz zor ama değerlendirmesini Bilim Kurulu yapacağı gibi biz de Bilim Kurulu ile bunu tabii paylaşabiliriz." şeklinde konuştu.

Her türlü ihtimale karşı insanların önlemleri elden bırakmamaları gerektiği sık sık vurgulanıyor. Maske ve hijyen kurallarına uymaları konusunda uyarılar devam ediyor.