Yaklaşık 2 bin 500 kişinin pozitif vaka olarak evde tedavi gördüğü ve yaklaşık 200 kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği Rize’de, Mart ayından itibaren Kovid-19 vakası tespit edilen kişi sayısı ise 10 bini geçti.

Kent genelinde her 35 kişiden birinin Kovid-19’a yakalanması ve günlük vaka sayılarının 300’e doğru hızlı bir şekilde yaklaşması nedeniyle yılsonuna kadar kentte toplam vaka sayısının 25 bini bulacağı tahmin ediliyor.

RİZE’DE İNİSİYATİF VATANDAŞTAN ALINMALI. SOKAKTA SİGARA İÇME YASAĞI İLE 65 YAŞ ÜZERİNE KISITLAMA GETİRİLMELİ

Son günlerde kentin HES risk haritasında ‘yüksek risk’ anlamında gelen ‘kırmızı’ renge boyanması ve şehrin kırmızı alarm vermesi nedeniyle koronavirüs tedbirleri kapsamında birçok ilde uygulanan sokakta sigara içme yasağı ile 65 yaş üzeri vatandaşların sokağa çıkmalarına kısıtlama getirilmesinin Rize’de de uygulanması kaçınılmaz gözüküyor. Bu tür yasak ve kısıtlama tedbirlerinin alınmamasının yanı sıra yüzlerce kez yapılan maske takılması ve sosyal mesafeye dikkat edilmesi uyarılarına rağmen inisiyatifin vatandaşlara bırakılması durumunda ise kentte günlük vaka sayılarının daha da artacağından ve ölüm ve vaka sayılarının ciddi boyutlara ulaşmasından endişe ediliyor.