Rize’de Kovid-19 filyasyon çalışmaları kapsamında evlerinde karantina altında tutulan vatandaşlar, kolluk kuvvetleri tarafından takip edilirken, karantinaya uymayan vatandaşlara cezai işlem uygulanmaya devam ediliyor.

Rize Valiliği İl Filyasyon Takip Kurulu Başkanlığınca, Sağlık Müdürlüğü Kovid-19 filyasyon çalışmaları kapsamında temaslı vaka olarak tespit edilerek evinde karantinaya tabi tutulan vatandaşlar kolluk kuvvetleri tarafından takip ediliyor. Temaslı vaka olarak tespit edilerek evinde karantinaya tabi tutulan vatandaşların listeleri İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ile paylaşılıyor. Kolluk kuvvetleri tarafından da karantina kapsamında evlerinde olup olmadıkları düzenli olarak kontrol ediliyor.

Buna rağmen Çamlıhemşin İlçesinde sokağa çıkan Kovid-19 pozitif vaka temaslı bir kişinin İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan kontroller esnasında karantina kurallarına uymadığı tespit edildi. Şahsa 900 lira idari para cezası uygulandı ve hakkında adli işlem başlatıldı.