Rize'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarında artışlar devam ediyor. Özellikle son bir ayda pozitif bulgu rastlanan kişilerde adeta patlama yaşandı. Bazı günlerde 100'ün üzerinde yeni vakalar tespit edilirken, aktif vaka sayısının da 1500'e yaklaştığı öğrenildi.

Kentteki vaka artışlarının; normalleşme sürecinin ardından kurallara yeteri kadar riayet edilmemesi nedeniyle yükseldiği belirtiliyor. Bunun yanında çay hasadı için şehir dışından gelen vatandaşlarla birlikte Kurban Bayramı süreci, taziye ziyaretleri, asker uğurlamaları, düğün ve nişan törenleri gibi kalabalık ortamlarda yeteri kadar tedbirlere uyulmaması da vakaların yükselmesine sebep oldu.

Başta maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması konusunda uyarılarda bulunan yetkililer, pandemi sürecinin devam ettiğini ve önümüzdeki sonbahar döneminde bu şekilde devam edilmesi halinde yeni tedbirlerin gelebileceğini belirttiler.

Rize'de son günlerde vaka sayılarındaki artışa bağlı olarak bazı restoranlar ve banka şubeleri tedbir amacıyla kapatıldı.

Bugüne kadar Rize genelinde Kovid-19 kaynaklı 15 erkek 5 de kadın hasta olmak üzere toplam 20 cay kaybı yaşandı.