Rize Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Dönem Başkanı Ali Küçükİslamoğlu basına yaptığı yazılı açıklamada, “Kamuoyunda gündeme gelen Rize Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın verdiği demeçte çay kanunu 15 madde olarak hazırlandığı ve bugüne kadar sorun olan yaş çay fiyatının Ulusal Çay Konseyine bırakıldığı şeklindeki talihsiz demecini esefle karşılamaktayız” dedi.

Rize Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Dönem Başkanı Ali Küçükİslamoğlu’nun basına yaptığı yazılı açıklama Şöyle:

“Kamuoyunda gündeme gelen Rize Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın verdiği demeçte çay kanunu 15 madde olarak hazırlandığı ve bugüne kadar sorun olan yaş çay fiyatının “Ulusal Çay Konseyine bırakıldığı şeklindeki talihsiz demecini esefle karşılamaktayız.

Ulusal Çay Konseyinin tüzüğüne göre 9 kişilik icra organında çiftçiyi temsilen 2 üye bulunmaktadır.

Konseyin çoğunluğu sanayici ve ticaret erbabından oluştuğundan çiftçi tarafının zayıf olduğu sınayıcı ve fabrika sahiplerinin ağırlıkta olması bizleri tedirgin etmektedir. Siyasi otoritenin açıklamayacağı bir fiyat üreticileri mağdur edeceği anlamı taşır. Fiyat tespitinin Tarım Bakanlığı tarafından yapılması hazırlanan kanunun, kamuoyuna sunulması talebimizdir.”