Rize Valisi Kemal Çeber mesajında;Birlik, beraberlik, sevgi ve kardeşlik duygularının yoğun olarak yaşandığı rahmet ve mağfiret dolu Ramazan ayını geride bırakıp, Ramazan Bayramı'na kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Bir milleti kaynaştıran en önemli unsurların başında gelen ve toplumsal yaşamda önemli yeri bulunan bayramlar; insanı insan yapan değerlerin yoğun olarak yaşandığı, mutlulukların paylaşıldığı, sevgi ve saygının katmerleştiği, birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk duygularının güçlendiği, dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, herkesin birbirine hoşgörü ile baktığı, insanların kaynaşmasına ve huzurlu yaşamın tesisine vesile olan müstesna günlerimizdir.
Bu yıl diğer yıllarda kutlamış olduğumuz bayramlardan farklı olarak, akrabalarımızı, yakınlarımızı ziyaret etmek, büyüklerimizin ellerinden öpmek, küçüklerimizle kucaklaşmak yerine, bayramımızı evimizde geçireceğiz. Yaşamış olduğumuz Pandemi dönemini daha kısa sürede atlatabilmek için zorunlu olduğumuz bir uygulama. İnanıyorum ki bu süreci atlatarak en kısa sürede yakınlarımızla birlikte güzel günleri, güzel zamanları paylaşma imkanı elde edeceğiz.
Bu duygular içerisinde, Rize’li hemşehrilerimin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını kutluyor, sevgi ve kardeşlik duygularının coşkuya dönüştüğü bu mübarek günlerin ülkemize, İslam âlemine ve tüm insanlığa barış, huzur ve esenlik getirmesini diliyorum.