Yaklaşan yaş çay sezonu öncesi Korona virüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında şehir dışından Rize'ye çay toplamak için gelecek olanlara yasak getirilmesinin ardından sosyal medyada kendisine "Vali çıksın çay toplasın" tepkileri üzerine konuşan Rize Valisi Kemal Çeber, "Bana da öğretilsin tabi ki toplarım" dedi.

Rize'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de önümüzdeki günlerde başlayacak olan çay hasadı için Rize Ticaret Borsası’nda değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda Rize Valisi Kemal Çeber, bir konuşma yaptı.

Kendisine yönelik sosyal medyada "Vali çıksın çay toplasın" tepkilerine cevap veren Vali Çeber “"Hemşehrilerimiz köylerinde çaylarını toplatabilecek, işlerini organize edebilirler. Muhtarlar, ziraat odaları, ÇAYKUR hazırlıkları yapar, yerel hemşehrilerimiz, 'Bugün o gündür.' der, bu işin altından kalkar. Benim kıymetli hemşehrilerimin hiç biri Rize’yi hasta edelim diye gelmiyor ve en az bizim kadar dikkat ediyor. Hastalık çok sinsi, bulaşması çok riskli. Bazı arkadaşlar 'Madem öyle Vali çıksın, çayı toplasın.' diyor. Toplarım, yapabildiğim kadarını toplarım. Becerebildiğim kadar toplarım. Bana da öğretilsin tabi ki toplarım. Gün bugündür. Birbirimize yardımcı olacağız. Rize Valisi olarak Rizeli hemşehrilerime her konuda güvendiğim gibi bu konuda da güveniyorum” şeklinde konuştu.