S.S. 10 No’lu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, servis adı altında Trabzon-Rize arası korsan taşımacılığına göz yumulmaya devam edilmesi halinde yol kesme eylemine gideceklerini bildirdi.

Rize’de Rize – Of – Trabzon arasında yolcu taşımacılığında bulunan S.S. 10 No’lu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, Trabzon’da ikamet edip Rize’de çalışan kamu görevlilerinin servis adı altında sabah Trabzon’dan akşam Rize’den 5 araçla korsan taşımacılık yaptığını bildirip bu korsan taşımacılığına göz yumulmaya devam edildiği müddetçe belirlenecek bir tarihte Karadeniz Sahil Yolunu kapatmaya kadar gidebileceklerini bildirdi.

Kooperatiften yapılan açıklamada bu araçların D-2 yetki belgesiyle tek bir noktadan yolcu alıp yine tek bir noktaya yolcu bırakma yetkileri olmasına rağmen bu yetkinin dışına çıkarak korsan taşımacılık yaptıklarını ve bu konuda yaptıkları şikayetlerin korsan taşımacılığa neden olan kişilerin kamu çalışanları olması nedeniyle göz ardı edilerek korsan taşımacılığa göz yumulduğunu ifade edilerek, 5 korsan araçla yapılan yolcu taşımacılığının devam etmesi halinde istenmeyen olayların her an meydana gelebileceğinin göz ardı edilmemesi gerektiği kaydedildi.

“Korsan taşımacılığın arkasında kim yada kimler var?” diye soru yöneltilen kooperatifin açıklamasında, “Sabah saatlerinde Trabzon’dan Rize’ye, akşam saatlerinde ise Rize’den Trabzon’a korsan taşımacılık yapan 5 araç tek tek nokta nokta insanları toplayıp yasalara aykırı hareket ediyor. Ve bu yasalara aykırı hareketin mimarları da Rize’de çalışan kamu görevlileri. Topluma örnek olması gereken kamu görevlilerinin yasalara aykırı bir şekilde hareket ederek korsan taşımacılıkla seyahat etmeleri ne derece etik bir davranıştır. Bu konuda ilgili mercilere yaptığımız tüm şikayetler görmezlikten gelindi. Korsan taşımacılığın arkasında kimler olduğunu merak ediyoruz. Kendilerini kanunların üzerinde görüp korsan taşımacılığa göz yumanlar bilsin ki her an olası bir yol kavgası yaşanabilir.Ve bu korsan taşımacılığa devam edilmesi halinde 42 üyemizle beraber Karadeniz Sahil Yolunda eylem yapmak zorunda kalacağız.” denildi.