Trabzon'un Çaykara ilçesindeki ünlü turizm merkezi Uzungöl'de daha önce imar planına aykırı olduğu tespit edilen 118 binadan 23'ü için Çevre ve Şehircilik Başkanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından yeni bir plan hazırlandı.

Hazırlanan yeni raporda yıkılması planlanan 17 binanın traşlanmasına karar verilirken, 6 bina için ise imara uygun olduğu gerekçesiyle yıkımına gerek olmadığı belirlendi.

Rize Ardeşen- Çamlıhemşin arası Fırtına vadisinde bulunan , turizm amaçlı yapıların usule uygun olmadığından ötürü yıkılmıştı.Fırtına vadisinde yaşayan ve yapıları yıkılan vatandaşlar haliyle bu ayrımcılıktır.aynı yapılar Trabzonda imara uygun görülürken ,Rizede nasıl oluyorda yıkım kararı çıkıyor.demekki, Rize bir defa daha sahipsiz olduğunu tekrar görmüş olduk diye haykırışta bulundular.Bir başka vatandaş ise köyünde atamdan kalan topraklarıma sit alanında olduğumuz gerekçesi ile ev bile yapamıyorum,yaptırmıyorlar. böyle bir anlayış olabilirmi bu kanunlar trabzona farklı Rizeye neden farklı ,biz Rizeliyiz diye övünürken Cumhurbaşkanımızın Rizeli olduğundan kıvanç duyarken bu ayrımcılık nedendir?ya bizim milletvekillerimiz çalışmıyor yada Trabzon milletvekilleri çok iyi çalışıyor ,öyleyse helal olsun diye ifade etti.

Hatırlanacağı gibi fırtına vadisinde ve yaylalarında mağdur olan vatandaşlar hem kendi topraklarında kaçak yapı yaptılar  diye damga yediler,hemde maddi anlamda yapmış oldukları yapılar birbir yıkıldı.