Mhp lideri Devlet Bahçeli erken seçim olması gerektiğini ifade ettikten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelen iki lider erken seçim kararını açıkladılar.Buna göre 24 Haziran 2018 tarihinde seçim yapılacak.Peki erken seçimden başka en çok konuşulan ne oldu ? tabiki bölgelerde aday kimlerin olacağı kuşkusuz, en çok konuşulanların arasında geliyor. Rize'de Milletvekili aday adayları açıklanmaya başladıkça kafalar karışmıyor değil,ama büyük resime baktığımızda Referandum ve genel seçimde Rize ili yüksek oyla Türkiye'de 5 ilin arasına girdiğini görüyoruz buda bize o günün siyasi aktörleri İl Başkanı ve Milletvekilleri başarıları olmuştur.

LAZ BÖLGESİNDE BİR BAKAN

1 Kasım 2015 de Laz bölgesininde Milletvekili adayı kim olacağı çok konuşuldu ve gösterilen aday Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında yetişmiş yıllardır beraber siyaset yapmış,belli kademelerde genel müdürülük yapan Rize Pazar'lı Osman Aşkın BAK olması çok uygundu.Bölgede yetişmiş,bölge kültürüne çok yakın birinin ve Laz kesime hitap edecek özelliklere sahipti.

Bu başarılarını hızla devam ettiren Osman Aşkın Bak son Bakanlar kurulu'nda ismi Spor Bakanı olarak anılınca Bölge halkının özlediği,istediği bir durum meydana geldi.

3 ADAYDAN HANGİSİ OLMAYACAK

Sonuç olarak Rize'de beş yıldır sürdürülen bu dinamik faliyetlerin devamı için aynı adayların tekrar aday gösterilmeleri çok şaşırtıcı olmaz.Yanlız adayların içerisine milletvekili olmayan tek kişi eski il başkanı Muhammed Avcı olunca aklınızdan ilk geçen acaba hangi Milletvekili bu seçimde seçilemeyecek diye oluyor?Muhammed Avcı'nın milletvekilleri kadar bölgeye hizmetleri oldu.Her daim bölge vatandaşlarının dertlerini gidermeye çalıştı,bide son seçimin yüksek olmasıyla baktığımızda Muhammed Avcının aday olmama gibi bir durumun gözükmediğini görebiliyoruz. Laz kesimi'de düşündüğümüzde ve bakan faktörü göz önümüze aldığımızda kesin adaylığı Osman Aşkın Bak gibi görünüyor.