Pazarspor Başkan Adayı Avukat İhsan Şafak Balta, Haziran ayında yapılacak olağan kongre öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

“Öncelikle, Pazarspor Olağan Kongresinde aday olacağıma ilişkin açıklamadan sonra gösterilen yoğun ilgi ve destekleri için hemşehrilerime çok teşekkür ederim.” diyen Avukat Balta, kongre süreci ile ilgili özel açıklamada bulundu “Geçmişin birikimi, bugünün enerjisi ile Pazarspor'un geleceğini birlikte inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Pazarspor Başkan Adayı Avukat İhsan Şafak Balta süreçle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“KONGREDE OY KULLANMAK İÇİN AİDATLARIN ÖDENMESİ GEREKLİDİR”

“Buradan sizlerin aracılığıyla, kulüp üyelerimize bir hatırlatma yapmak isterim. Şayet pandemi koşulları elverirse kongre Haziran ayı içerisinde yapılacaktır. Pazarspor Kulübü Derneği Tüzüğüne göre, aidat borcu olan ve kongre tarihinden 30 gün önce bu borçlarını ödemeyen üyelerimizin aday olma ve kongrede oy kullanma hakları yoktur. Esasında, seçimli kongre öncesinde kulübün üyelerimize bu duyuruyu yapması, borç bilgilerini ileterek ödemeye davet etmesi gerekir ancak gördüğüm kadarı ile önceki tarihlerde bu şekilde bir bildirim yapılmamış. O nedenle, üyelerimizin kulüpten aidat borçlarını öğrenmeleri ve kısa sürede yatırmalarını hatırlatmak isterim.” 

“YATIRIMLAR İÇİN GENİŞ KATILIMLI DESTEK SAĞLANACAK”

“Adaylığımı açıkladığım günden bu yana, pandeminin de imkân verdiği ölçüde çalışmalarımızı ve temaslarımızı sürdürüyoruz. Göreve geldiğimizde gerçekleştirmeyi düşündüğümüz projelerimizi anlatarak en geniş katılımla destek sağlamaya çalışıyoruz.” 

“Bu kapsamda Ankara'da Ak Parti Genel Merkezinde bizi kabul eden Sayın Bakanımız Hayati Yazıcı ile görüşmelerimiz oldu. Kendisi yörenin gençleri ile ilgili konulara özel ilgi göstermiştir. Bu kapsamda sportif eğitim, alt yapı ile amatör branşlar konusundaki projelerimizi ve bunların gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaşmasına katkısının yanı sıra yörenin ticareti üzerindeki muhtemel pozitif etkilerini özetle aktardık. İletişime açık olması, randevu talebimize son derece hızlı yanıt vermesi ve bize gösterdiği ilgiye, ayrıca bizim dışımızda yöreye olumlu katkı sağlayacak çalışmaların içinde olan herkese ayrımsız olarak verdiği desteklere teşekkür ediyorum.” 

“Randevularımıza uygunluk verdikleri tarihlere göre başta Pazarlı siyasilerimiz olmak üzere, parti ayrımı yapmaksızın yöremizin siyasetçileri ile görüşeceğiz. Siyaseti spora sahada ve masada karıştırmayacak olsak da, alt yapı yatırımları, tesisleşme ve projelere kaynak tahsisi konularına siyasetçilerimizi daha fazla işin içine sokmak istiyoruz. Zira bu alanlarda siyasetin desteği olmazsa olmaz şarttır. Bu açıdan Pazar’a desteğini esirgemeyen ve en son Hemşin yolu üzerindeki tesis için 4 milyon TL kaynak tahsisini sağlayan Sayın Bakanımız Osman Aşkın Bak beye bir Pazarlı olarak teşekkür ederim.”

“GEÇMİŞİN BİRİKİMİ, BUGÜNÜN ENERJİSİ İLE PAZARSPOR'UN GELECEĞİNİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ”

“Ankara'da, Pazarspor’un efsane Başkanlarından Sayın Celal Kılıç'ı, Pazarlı değerli bürokrat Sayın Barbaros Mutlu Kadıoğlu'nu, Ayder Turizmin Yönetim Kurulu Başkanı değerli hemşehrimiz Sayın Ahmet Haşimoğlu'nu,  Sayın Ali Parlak, Sayın Yusuf Parlak ve yönetim kadromuzda yer alan İşadamı Sayın Talip Parlak ile birlikte ziyaret ettik. İstanbul' da,  Pazarlı çok değerli hocamız İTÜ Eski Rektörü ve MEF üniversitesi kurucu rektörü Sayın Prof. Dr. Muhammed Şahin'i,  Pazarspor'a her dönem katkılar sağlayan, yöneticilik yapmış Ayder Davos Yönetim Kurulu Başkanı Pazarlı İşadamı Sayın Cengiz Tabak’ı, Başarı Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Pazarlı İşadamı Sayın Ferda Yıldız'ı, yönetim kadromuzda yer alan Şekerbank Merkez Şube Müdürü Sayın Zühal Üst, İşadamı Ekrem Azaklı ve Tuzla Belediyesi Çevre Müdürü Sayın Avni Balcı ile birlikte ziyaret ettik.” 

Pazarspor'un amatör ruhunu kaybetmeyen Başkanlarından, benim kuşağımın saygıdeğer ağabeyi Sayın Avukat Kutluhan Özorhon'u ziyaret ettik. Pazarspor’da uzun yıllar yöneticilik yapmış ve Pazarspor'un bugünlere gelmesinde çok önemli katkıları olan Pazarlı İşadamları Sayın Ekrem Karabekir ve Sayın İbrahim Karabekir' in ofisinde, yine Pazarspor'da uzun süre yöneticilik yapan ve değerli katkılarda bulunan Uğurcan Gümrükleme Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Uğur Gülek Balta, Şekerbank Genel Müdür Yardımcısı Sayın Hüseyin Üst, Pazarspor’da uzun süre yöneticilik yapmış ve yönetim kadromuzda yer alan Mali Müşavir Sayın Mustafa Adem Atar ile Sayın Ekrem Azaklı'nın katılımı ile çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik.”

“Ziyaret etmek istediğimiz çok sayıda hemşerilerimiz, dostlarımız, büyüklerimiz var. Pandemi dolayısı ile maalesef topluca bir araya gelmek mümkün olmuyor. Umarım bayram sonrası vaka sayılarının düşmesi ve tedbirlerin imkân vermesi halinde, 5'erli 10'arlı gruplar halinde toplantılarımız söz konusu olacak. Birebir ziyaret edemediğimiz dostlarımızın bu nedenle bize gönül koymamasını diliyorum.” 

“Bu ziyaretlerde gördüğüm şu ki; Pazarspor’un böyle dostları, gönül verenleri oldukça Pazarspor'un sırtı yere gelmez. Tüm ziyaretlerimizde bize gösterilen yakın ilgi ve destekleri için değerli hemşehrilerimize ayrı ayrı teşekkür ederim.”

“TÜZÜĞE AYKIRI ÜYE KAYDI İDDİALARI”

“Tüzüğe aykırı üye kayıtları yapıldığı şeklindeki duyumlar bana da geldi. Ancak ben Pazarspor Kulübü Başkanı Sayın Mustafa Taşkın'ın kesinlikle böyle bir uygulama içerisinde olmayacağına inanıyorum. Bu duyumlar üzerine kendisini aradım ve görüştüm. Kendisi hakkındaki olumlu düşüncelerimi teyit eden açıklamalarda bulundu. Ben Pazarspor kongresinin şaibesiz, etik değerlerimize ve sportif kültürümüze uygun olarak gerçekleştirileceğine, değerli Pazarspor Yönetim Kurulunun ve Başkanının demokratik, hakkaniyetli, hilesiz seçim ortamını sağlayacağına inanıyorum. Kaldı ki; Pazarspor delege ağalığı yapmaya müsait bir yapı değildir. Öyle bir yapıya çevirmeye çalışanlar olursa Pazarspor delegesi kongrede gerekli cevabı verir.” 

“TÜZÜK ASLINDA NE DİYOR?”

Burada yeri gelmişken Pazarspor Tüzüğünün üye kaydına ilişkin düzenlemelerine dair bazı açıklamalar yapmak isterim: Tüzüğün 4. maddesinin d fıkrası;  her yıl üye tamsayısının %5 i oranında üye yapılmasına müsaade etmektedir. Önceki yıllarda kullanılmayan %5'lik oranın bir sonraki yıla devri tüzüğe göre olanaklı değildir. Tüzüğün 4.maddesinin d fıkrası;  ölüm, istifa çıkarılmalarından kaynaklanan eksilmeleri bu oranın dışında tutmaktadır. Ölüm ve istifa dışındakiler ise kesinlikle %5’lik limitin dışında değildir. Çünkü tüzüğün 6. maddesinin a fıkrası; ölüm ve istifa nedeniyle çıkarılma halini, diğer çıkarılma sebeplerinden özellikle maddenin c fıkrasında düzenlenen aidat ödenmemesi nedeniyle çıkarılma halinden ayrı olarak düzenlemiştir. Dolayısı ise tüzüğün 4. maddesinde düzenlenen ölüm, istifa çıkarılmalarından maksat 6.maddenin a fıkrasında düzenlenen ölüm ve istifa nedenleri ile çıkarılmadır. İki maddenin birlikte okunması şarttır. Bunun temel bir hukuki mantığı vardır o da şudur: Ölüm Hakk'ın emridir, istifa ise istifa eden kişinin iradesi ile gerçekleşmektedir. Yönetimin bu iki duruma da müdahale imkânı yoktur. Ancak, diğer çıkarılma sebepleri ise yönetimin takdiri ile yapılmaktadır. Dolayısı ile kötüye kullanmaları önlemek için tüzükte sadece ölüm ve istifa gibi yönetimin takdirine bağlı olmayan nedenlerden kaynaklı eksilmeler için yeni üye kayıt hakkı tanınmıştır. Ölüm ve istifa haricinde kalan eksilmeler gerekçe gösterilerek, kongrede oy kullanmaları için yıllık %5 oranını aşan üye kaydı yapılması Dernekler Yasasının 32. maddesinde düzenlenen suçları oluşturur.  Hem cezai yaptırımı vardır. Hem de kongrenin iptali gibi neticeleri doğurur. Ben, Sayın Mustafa Taşkın'ın, kulübü böyle bir duruma sokmayacağına, isminin böyle bir durumla birlikte anılmasına izin vermeyeceğine eminim. Ancak, kendisinden bu tür taleplerde bulunanlar olabilir. Yanlış yönlendirilmesini veya yanlışa düşmesini asla istemem. Dostuz, arkadaşız, bu uyarım samimi şekilde dostanedir. Böyle algılamasını arzu ederim.”