Haber - Ali Akyıldız/Kaçkar53

Pazar Belediyesi tarafından vatandaşlara “evde” kalma çağrısı yaparken belediye ekipleri de banklarda oturan vatandaşları uyardı. Ardından tedbirlere kısmen uymayanlar için yeni önlemler almaya başladı.

Koronavirüs salgını nedeniyle Pazar Belediyesi bir çok alanda ilaçlama ve dezenfekte işlemleri yaparken, sosyal yönden de çalışmalarda bulunuluyor.

Çalışmalar kapsamında, özellikle 65 yaş üstü risk oranı yüksek vatandaşların evde kalmaları gerektiğine dair alınan kararları kendilerine anlattılar.

Belediye zabıta ekipleri de kahvehane ve çay ocaklarının kapalı olması nedeniyle meydanda oturan vatandaşları uyardı.

Aynı bankta yakın mesafe oturmanın yanlışlığına dikkat çeken ekipler, vatandaşların duyarlı olması ve işin ciddiyetine riayet etmelerini istedi.

Bütün uyarılara rağmen yine de bir kısım vatandaşlar Pazar Demokrasi Meydanında özellikle yaş riski 60-65 olanların Banklarda oturmaya devam ederek uyarılara uymadıkları görüldü. Bu kez Zabıta ekipleri Banklarda oturulmaması için şeritle kapama çalışması yaptılar.

“Her türlü uyarılara rağmen yine de bir kısım vatandaşlarımızın ısrarla Demokrasi Meydanında bulunan Banklarda oturmaya devam ettiklerini” dile getiren Pazar Belediyesi Zabıta Memuru Salim Kantar “ bu sabah yeni bir uygulama daha başlattık. OTURMA GRUPLARINI Şeritle kapattık. Aslında bizim amacımız devletimizin bizler için almış olduğu kararlara uymak ve gereğini yerine getirmektir. Vatandaşlarımızdan rica ediyoruz. EVDE KAL SAĞLIKLI YAŞA sloganlarına lütfen uysunlar” dedi.