Fındıklı Ziraat odası başkanı Mehmet Ali Özsoy Çay üreticilerinin özel sektöre yem edilmeyeceğini açıkladı.

Başkan Özsoy konuşmasında;Dünyayı kasıp kavuran Covit-19 (Yeni Tip Korona Virüsü) bölgemizde, ilimizde ve ilçemizde de bütün dengeleri bozdu. Yeni başlayan çay sezonunda, çiftçimizin tam da desteklenmesi gerekirken özel sektörün %10 düşük fiyatla çay alması kabul edilir bir durum değildir.

Tarihinde ilk kez bayramı çaylığında geçirecek çiftçilerimiz bu fiyatları ve alım politikalarını hak etmemektedir. Çay-Kur’un basın ve çalışanları aracılığı ile üreticinin çayını son yaprağına kadar ve açıklanan dekara 600kg kotanın tamamının alınacağının,tarlalarda çay bitene kadar Mubaya garantisi verilirse; çiftçimizin ürününü ÇAYKUR’a satma endişesi ortadan kalkar ve acele etmeden,izdiham yaratmadan hasat yapmaya yönlendirilirse,piyasadaki fiyatların taban fiyatının üstüne çıkacağından kimsenin şüphesi olmasın. Yeni dünya kuralları ile yaşamaya alıştığımız bu süreçte çevremizdeki çalışmalar durdu, çalışma saatleri %50 düşürüldü. Fındıklı Ziraat Odası olarak İdari izinler, tatiller hepsi yasal hakkımız olmasına rağmen 1 gün bile izin yapmadan ekip ve mesai arkadaşlarımla birlikte çalışmalarımızı ikiye katladık. Yaklaşan çay sezonunda yeni tip korona virüsün yarattığı engelleri aşmak için üyelerimizin,yarıcı ve işçilerinin ilçemize gelebilmesi için yol belgesi düzenleyerek tatil günlerinde de çalışarak hizmet verdik. Fındıklı Belediyesi ile birlikte çifçilerimizin ve çalışanlarının alım evlerinde çaylarını satarken virüsten korunmaları İçin ilçemizdeki ÇAYKUR çay fabrikalarına bağlı bütün alım evlerine dağıtılmak üzere alkol bazlı el dezenfektanlarını fabrikalara teslim ettik.

14 Mayıs Dünya çiftçiler gününde geleneksel tohumlardan 100 bin fide üretip çiftçilerimize ücretsiz dağıttık.Bu süreçte odamıza ait 9 farklı iş alanımızda üretim faaliyetlerimizi aralıksız sürdürdük.
Fındıklı Ziraat Odası yönetimi, meclisi ve çalışanları olarak, çiftçimiz olmazsa oda olmaz, yönetim olmaz.çiftçi üretmezse yaşam olmaz bunun bilinci ile çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz.ifadesini kullandı

Tüm çiftçilerimizin Ramazan Bayramını kutlar;
Gelecekte Yeni Tip korona ve benzeri virüslerin ,sokağa çıkma kısıtlamalarının olmadığı, bayramı bayram tadında yaşayacakları nice bayramlar dilerim.