Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Rize İl Başkanı İhsan Alkan kamuyounda oluşan ‘Milletvekili adaylığı’ söylemleri nedeniyle yaptığı basın açıklamasıyla iddialara açıklık getirdi. İl Başkanlığı görevinin sürdüğünü hatırlatan Alkan, millete hizmet için her taşın altına ellerini koyabileceklerini de dile getirdi. İl Yönetimi ile uyum içerisinde yürüttükleri görevi layıkıyla yapmanın mücadelesini verdiklerinin altını çizen Alkan “Kıymetli hemşehrilerim. Son güllerde sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde şahsım adına milletvekilliği adaylığı ile alakalı söylemler yer almakta.

Bizi milletimizi temsil edecek her makama layık gören herkese çok teşekkür ediyorum. Henüz bir seçim maratonuna girilmediği gibi adaylığımda söz konusu değildir. Bizler milletimize hizmet etmek adına layık görülen her makamda olmaya, elimizi değil tüm gövdemizi taşın altına koymaya hazırız. Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin layık görmesi üzerine, yönetimim ve şahsım olarak getirildiğimiz İl Başkanlığı görevini yürütürken milletimizin derdi ile dertleniyor, sevinci ile mutlu oluyoruz.

Asli görevimizin millete hizmet olduğunun bilincinde olarak il başkanlığı görevimizi layıkı ile yerine getirme yolunda mücadelemizi sürdürüyoruz. Henüz bir seçim yarışı içerisine girmemekle birlikte, milletvekili adaylığı konusunda da Genel Başkanımızın talimatları olmadığını siz değerli milletimizle paylaşmak istiyorum. Henüz adaylık söz konusu değilken, ismimi millete hizmet makamına layık gören siz değerli hemşehrilerime de bir kez daha teşekkür ediyor, yürütmekte olduğumuz il başkanlığı görevini layıkıyla yerine getirme yolunda mücadelemizi hatırlatmak istiyorum. Cumhur ittifakı olarak ülkemizi, milletimizi tehdit eden bütün unsurların karşısında olduğumuzu sözlerime ekleyerek, şuan ki görevimiz olan il başkanlığı görevinde benimle mücadelesini sürdüren tüm yönetici, delege, mahalle temsilcisi, üyeler ve partimize gönül veren herkese de verdikleri kutsal mücadele için teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene” dedi.