MHP İl başkanı İhsan ALKAN Rize'de özel bir televizyon kanalında Çay kanunu hakkında konuştu.Çay Kanununda top Recep Tayyip Erdoğan üniversitesindedir dedi.

Başkan Alkan;“Çay ile alakalı bütün siyasi partiler yıllarca konuştuk. Çayın yüzde 66’sı Rize’dedir. Cumhurbaşkanımızın adına tarım politikalarımızı yürütmek üzere kabine de görevli sayın tarım bakanımız Bekir Pakdemirli’dir.  Her yıl konuştuğumuz çay kanunu niye yok, şimdi yine çay sezonu yaklaşıyor yakın zaman da da hazırlıklar başlayacak. Bütün siyasetçiler taban fiyatın altında çay satılmasına bizde karşıyız diyor. Biz de dedik ki ciddi mi söylüyorsunuz, peki tamam.

Herkes Çay Kanununun çıkmasını istiyorsa gelin bunu çözelim. Çayı bizden çok çok iyi bilen abilerimiz var. Özellikle geçmiş dönemde bu nokta da bizlere tarımsal politikalarla alakalı il başkalığımızda görev yapan eski Borsa başkanımız Tahsin Sancak beyle beraber, çayın sıkıntılarını çözecek olan bir kanun hazırladık. Farklı hazırlanan tekliflerde vardır.

Bunların içerisinde bizim kabul etmediğimiz noktalar da vardı. Ziraat odasının çıkartmak istediği kanunla alakalı bizim eksik gördüğümüz yerler vardı. Ortaya bir nokta koyduk ve biz bu kanun teklifini hazırladık. Geldiğimiz noktada en son sayın bakanımızın Rize şehrimizi ziyaretinde sayın bakanımıza ulusal çay konseyi toplantısında çıktım sanayicinin derdini müstahsilin derdini açık açık söyledim. Dedik ki sayın bakanım Rize’de problem var. Biz derdimizi anlattık. Şimdi yeniden birileri kanun diyor. Artık top Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde. 10 senede bu şehre bir katkınız olsun ve bu kanun taslağı işini çözün. Bundan daha önemli bir işiniz yok. “ifadesini kullandı.