Cuma günü Ardeşende özel çay sektörlerinin düşük fiyatta çay almalarını eleştirmek için toplanan Millet ittfikakı ilçe başkanları yaptıkları basın açıklamasında Cumhur ittifakının olmamasını eleştirmişlerdi.Bugün Eleştirilere cevap veren MHP Ardeşen ilçe başkanı Cemil Bayrak;Şov peşinde olan arkadaşlar bizi takip etmiyorlar herhalde dedi.

Çay kanununun hazırlanması ve çıkması için MHP Rize İl ve İlçe Teşkilatlarının ne kadar mücadele verdiklerini göremeyen arkadaşlar kendilerince bizi Ardeşen sokaklarında eleştiriyor.

Şov peşinde olan o arkadaşlar ya medyayı takip etmiyor yada okuma yazmayı bilmiyor.

MHP Rize İl Başkanı Sayın İhsan Alkan Bey göreve geldiği günden beri en çok önemsediği konulardan biri çay kanunu olduğunu çok iyi bilmelerine rağmen bizlere ithamda bulunmalarını halkın takdirine bırakıyoruz.

Hazırladığımız Çay Kanunu taslağını

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı Beye teslim ettikten sonra sayın Tarım Bakanımız Bekir Pakdemirli Beye arz edildi. Sayın Tarım Bakanımız, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine Çay Kanununun hazırlaması için talimat verdiğinde CHP Meclise, hazırlıksız ve yetersiz bir çay kanunu teklifi sundu. Bu teklifin, üniversitenin çay kanunu çalışmalarına başladığı zamana denk gelmesi, samimi olmadıklarını göstermektedir.

Sayın Bakanımızın üniversiteye verdiği talimat yaklaşık 10 ay olmasına rağmen, hazırlıkları tamamlamayan üniversiteye

sayın MHP İl Başkanı İhsan Alkan defalarca canlı yayında çay kanunu çalışmalarını hızlandırıp sonuca ulaştırmalarını istedi.Dün bize ithamda bulunan o arkadaşlar neden destek vermedi?

Neden Üniversiteye çay kanununun ne aşamada olduğunu sormadılar?Kendilerinin o taslakta herhangi bir katkısı olmuş mu?

Eğer O arkadaşlar bir katkıda bulunmak istiyorlarsa üniversitenin çay kanunu çalışmalarını hızlandırması için yaptığımız açıklamalar için bize destek versin.

Dün bizi destek vermemekle itham edenler 2 yıldır neden bizi desteklemedi?

Biz çay kanununu savunurken bu arkadaşlar ne yapıyordu?

Biz Ardeşenimize Didi Soğuk Çay Fabrikasını isterken neden destek vermediler?

Amaç üzüm yemekse varız,yok eğer bağcıyı dövmekse biz yokuz.

Biz Devletimize güveniyoruz. Üniversite taslağın hazırlanmasında biraz yavaş olsa da çalışmaları yakında sonuçlandırıp Bakanımıza teslim edecektir. TBMM'nde Devletimize yakışır bir çay kanunu çıkaracağından şüphemiz yoktur.dedi