CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rize’nin Çayeli ilçe merkezine bağlı Köprübaşı köyünde şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen heyelan sırasında yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 82 yaşındaki Havva Tüysüz üzerinden hükümeti eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, partisinin meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada Rize’deki sel üzerinden hükümeti kurtarma yardımlarını geç yaptığı gerekçesiyle eleştirdi.

Sel ve heyelan bölgesine devletin hiçbir yetkilisinin gitmediğini ve Tüysüz’e yardım çağrısı yapıldıktan 10 saat sonra ulaşıldığını kaydeden Kılıçdaroğlu, gecikme nedeniyle Tüysüz’ün geçirdiği iç kanama sonucu hayatını kaybettiğini ifade ederek,, “Manisa ve Rize’de felaket yaşandı. Milletvekili arkadaşlarımı bölgeye gönderdim. ‘Gidin mağdur olan vatandaşlarla birebir görüşün. Onların sorunları varsa sorunlarıyla bir şekliyle ilgilenin’ demiştim. Rize Köprübaşı Köyünde de böyle bir felaket yaşandı. Arkadaşlarımız gittiler görüştüler. Felaketten sonra oraya giden sadece CHP’liler. Devletin hiçbir yetkilisi gitmiyor oraya. Göçük altından çıkarılıyor 11 kişiden 3 kişi yaralı. Havva Tüysüz iç kanama geçiriyor, yardım isteniyor ne zaman biliyor musunuz? 13 Temmuz saat: 18.00’de göçükten çıkarılıyor ve yardım isteniyor. Yardım, 14 Temmuz sabaha karşı 03 – 04 sularında ancak geliyor. Tam 10 saat arkadaşlar. Hani diyorlardı biz her yere ulaşıyoruz. Ya 10 saatte insanlar dünya turu yapıyorlar nasıl oluyor da ulaşamıyorsunuz? Ve Havva Tüysüz hayatını kaybediyor iç kanamadan. Sorumlusu kim? Ambulans uçaklarımız var doğru, helikopterlerimiz var doğru. İnsana yetişmiyor, insanın hayatını kurtarmıyorsa ambulansın ne değeri var, uçağın helikopterin ne değeri var?” dedi.