Ardeşen ve Pazar ilçelerinde bulunan hastanelerin vatandaşlara yeterli olmaması sebebi ile 2011 Yılında kurulan Kaçkar Bölge Hastanesi bu yıllarda Doktor sıkıntısından dolayı hizmet verememe noktasına geldi.Hastanede 5 ameliyathane, 4 doğum salonu, 14 yataklı yoğun bakım ünitesi, 18 yataklı diyaliz servisi, acil servis, 36 poliklinik odası, 7 servis katı, 52 çift ve 24 tek alanlar olmasına rağmen insanların sağlık hizmet alamaması vatandaşı çileden çıkardı.

Sosyal medyadan açıklama yapan Milliyetçi Hareket partisi Ardeşen ilçe Başkanı Cemil Bayrak; Kaçkar Devlet Hastanesi’ne el atmalı, vatandaşlarımızın haklı serzenışlerine kulak vermeliyiz.

Göreve geldiğimiz günden itibaren vatandaşlarımız bizlere bir çok konuda sıkıntılarını anlatmışlar, bu konularla ilgili takipçi olmamızı bizlerden istemişlerdir.

Bunların başında sağlık konusu gelmektedir. Bilindiği üzere Hamidiye’de bulunan sözde bölge hastanesi, mevcut durumu ile başta doktorların eksikliği, acil alanın küçüklüğü, acil alanın ısıtma sorunuyla, personel eksikliği, var olan doktorların özverili çalışmalarına rağmen ihtiyaca yoğunluktan ötürü cevap verememesi bu anlamda hastalarımızın Rize’ye sevk edilmesi gibi hususlar hakkında sorunlarını bizlere iletilmişlerdi.

Bu konuda göreve geldiğimizden itibaren araştırma yapıp, ilçe teşkilatı olarak gerekli bilgileri bir rapor halinde toplayıp, saglik il müdürlüğüne ve sağlık bakanlığına iletilmek üzere il başkanlığımıza sunduk.

Mevzu sağlık olunca, tüm siyasilerin samimiyetle ilgilenmesi gerektiğini, bu hususlarda üzerimize düşeni de yapacağımızı siz değerli vatandaşlarımıza arz ediyoruz.ifadesini kullandı