Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki Huser Yaylasında, 30 Ağustos Zafer bayramı kutlandı. Türk Bayrağı 2400 rakımda dalgalandı.2400 Rakımlı Çamlıhemşin’e bağlı Huser Yaylası, özellikle son dönemde Karadeniz’in parlayan yıldızı konumunda. Muhteşem bir tabiat manzarası sunan bu eşsiz bir yayla.Bu yaylada günbatımını hayatınız boyunca unutamayacaksınız. Karadeniz deyince akla ilk gelen yaylalarıdır.Atina Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü ile Mola Rize Seyahat Acentesi tarafından düzenlenen gezide 30 Ağustos Zafer Bayramının 98.yılı unutulmadı.Sosyal Mesafe,Maske ve Hijyen kurallarının uygulandığı gezide 3.5 saat yürüyüş yapıldı.Katılımcılar güzel havanın tadını doyasıya çıkardılar.Katılımcılar bir yandan güzel havada Kaçkar Dağlarının gizemlerini seyrederken, diğer yandan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladılar. Türk Bayraklarını 2400 Rakımda dalgalandıran gezi grubu “Aziz Vatanımızın işgallerden kurtulması için canı pahasına mücadele eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize dua ederek rahmet dilediler.İstanbul’dan gelen İşadamı Başol Uzun, ilk kez geldim. Yaylanın namını İstanbul’da duydum. Dedikleri kadar da varmış. Muhteşem bir manzara gördük. Havada çok güzel, birde bugün 30 Ağustos Zafer Bayramının 98. Yıldönümü ayrıca onunda 2400 rakımda kutlamak daha da güzel” dedi.

Mola Rize Seyahat acentesi sahibi Tevfik Karali, Her hafta Kaçkarların farklı bölgelerine geziler düzenliyoruz. Bölgemizin gizli kalmış eşsiz güzelliklerini gezilerimizde katılımcılara tanıtıyoruz. Bugün çok özel bir gün, bu özel günü özellikle son dönemlerde öne çıkan Huser yaylasında kutlamak istedik. Türk Milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularla kutlarken Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını da minnet ve rahmetle anıyoruz diye konuştu.

Dr.Suat Kılıç, Huser, yeryüzünde eşi benzeri olmayacak kadar nadide ve güzel bir yayla burada bir kez de olsa günbatımını izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.30 Ağustos Zafer Bayramında bu eşsiz güzel memleketi biz armağan eden öncelikle Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Atina Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü ile Mola Rize Seyahat Acentesinin düzenlemiş olduğu geziye yaklaşık 15 kişi katıldı.