Geçtiğimiz Günlerde Türkiye Diyanet Vakfı bünyesinde yer alan 29 Mayıs Eğitim Kurumları Anonim Şirketinin Genel Müdürlüğü görevine getirilen Bahri Kahya'dan boşalan Hamidiye Çözüm Koleji Müdürlüğüne, Ali Süleyman Toraman Getirildi.

İLK AÇIKLAMA

Geçtiğimiz günlerde göreve başlayan Toraman yaptığı yazılı açıklama da, Çözüm Koleji olarak Öğrencilerimize hayata dokunmayı, hayatı okumayı, hayatı kavramayı ve hayatı yorumlamayı öğretir, böylece onların hayatın akışı içinde kimlik sahibi bir birey olarak durabilmesini sağlamayı amaçlıyoruz." dedi.

Toraman, "Öğrencilerimizin çalışkan, özgüvenli, zevk sahibi, üretken ve mutlu bireyler olmasını hedefliyoruz. Saygın, başarılı, birden çok dili konuşabilen, sosyal-kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle ilgilenen bireyler olmalarını, Hoşgörü, tevazu, adalet, paylaşım, yardımlaşma gibi değerlerle donanmış olmasını hedefliyoruz. Kısaca ÇÖZÜM Koleji öğrencilerinin bilgi ve irfanla yıldızlaşan nesiller olmasını arzu ediyoruz." dedi.

Bu hedefler doğrultusunda yörenin çocuklarını yetiştirmek için yola çıktıklarını ifade eden Toraman, "Kurumumuzu bölgemize kazandıran müteşebbislerimizi tebrik ediyor, okulumuzda eğitim hizmeti alacak çocuklarımıza sağlık ve başarılar temenni ediyorum." dedi.

Ali Süleyman Toraman Kimdir?

1954 yılında Rize ili, Fındıklı ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokul tahsilini Amasya ili Merzifon ilçesinde tamamladı. Lise tahsilini ise Artvin'in Arhavi ilçesinde tamamladı.

Ön lisans eğitimini Rize Eğitim Enstitüsünde tamamlayan Toraman,  1977 yılında Rize'nin Çayeli ilçesindeki Şairler ilkokulunda meslek hayatına başlarken, 1994 yılına kadar (17 yıl boyunca) Çayeli ve Fındıklı ilçelerinde öğretmenlik görevi yaptı.

1994 yılında Hacettepe Üniversitesi Lisans Eğitimini tamamlayan Toraman, Erzurum, Artvin, Rize ve Trabzon illerinde 22 yıl boyunca Milli Eğitim Maarif Müfettişliği olmak üzere 35 yıl boyunca görev yaptıktan sonra emekliye ayrıldı.

2013 yılı Ekim ayında ise Rize'nin Fındıklı ilçesinde siyasi bir partinin ilçe başkanlığı görevine getirildi. Ardından, iki farklı kongrede yeniden ilçe başkanlığı görevine seçildi. Toplam da 5.5 yıl boyunca görev aldıktan sonra, 30 Kasım 2018 yılında Fındıklı Belediye Başkanı aday adaylığı sebebiyle ilçe başkanlığı görevinden istifa etti.

Toraman, evli ve 2 çocuk babasıdır.