Zam fırsatçıları akıl almaz kurnazlıklara başvuruyor. Spekülatörler, ithalat girdisi olmayan temel ihtiyaç maddelerine yapılan fahiş zamlara bile doları bahane ediyor. Tamamen yerli hammeddeyle üretilen en temel gıda maddeleri ekmek ve suya bile kur bahanesiyle ‘gizli zam’ uygulanıyor.

Zam fırsatçılığının sonu gelmiyor. İthal ürünlere yüksek oranlarda zam yapan spelülatörler, temel gıda maddeleri ekmek ve suya bile kur bahanesiyle fahiş zamlar yapıyor. Çığırından çıkarılan zamlar, tüketicilerin dikkatinden kaçmıyor. Uzmanların açıklamaları sonrası vatandaş alışverişinde aldığı ürünün gramajından birim fiyatına varana dek tüm ayrıntılarını gözden geçirir oldu. Kriz fırsatçılarının ‘gizli zam’ oyununa karşı tüketiciler, sosyal medyayı da bu firmaları deşifre etmede bir silah gibi kullanıyor.

SUYA BİLE ZAM YAPTILAR

Su fiyatları üzerinde başlatılan operasyon ile son bir ayda damacana sulara yüzde 60 oranında zam yapıldı. Fahiş zamların ardından fırlayan 19 litrelik damacana su fiyatları 6 ila 20 TL arasında değişiyor. Ayrıca ekmek üzerinden de algı oyunu sürüyor spekülatörler piyasada un kalmadığını belirtirken sektörden isimler herhangi bir sıkıntı olmadığını belirtiyor.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Bölgede sorduğumuz vatandaşlar ise Ardeşen ilçesinde ekmeğe yapılan zam çok saçma diğer ilçelerde olmazken bizde neden oluyor bu bir fırsatçılıktır yapanları kınıyorum.

*Bu temel ihtiyaçtır.alanı var alamayanı var bu kadar olurmu un fiyatı bahane edilerek bu kadar zam olurmu 7-8 sene önce ardeşende 400 gram ekmek 60 kuruşa alıyorduk bugün dayatılan 330 gram 2 tl ne diyim

*yapılan bu zamlar hukuki olmadığını düşünüyorum eminim devlet hükümet bu yapılanları görecektir.vatandaş olarak bu fırsatçıları gerekli yerlere şikayetlerini yapsınlar diye düşünüyorum.

*birlik ve bareberliğin sağlanacağı bu günlerde fırıncıların dış güçlerin oyunlarına yağ sürmesi zama destek vermesi bizi üzdü milli ve yerli bir duruş olmadığını düşünüyorum.

Etiketler:   Etiket Eklenmemiş.