Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımı tamamlanan Ovit Tüneli ve bağlantı yollarının açılış törenine katıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın da hazır bulunduğu törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

Ovit Tüneli ve bağlantı yollarının açılışının hayırlı olması temennisinde bulunan ve tünelin yapımında emeği geçenleri tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Allah’ın yardımı ve milletin desteğiyle bir eseri daha hayata geçirdiklerini söyledi.

Ovit Geçidi kullanılırken yaşanan zorlukları hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzunluğu 14 kilometre olan Ovit Tüneli’nin Avrupa ve Orta Asya’ya açılan Kafkasya koridoru üzerinde bulunması sebebiyle de stratejik bir öneme sahip olduğuna dikkat çekti.

“OVİT TÜNELİ’NİN İNŞA HİKÂYESİ İLE ÜLKEMİZİN KALKINMA HİKÂYESİ AYNIDIR”

Ovit Tüneli projesine 2012 yılında başlayıp bitirme sözü verdiklerinde, pek çok kimsenin bunu hayal olarak değerlendirdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Allah’a hamdolsun bugün bu sözümü gerçekleştirdik” dedi.

Tünelin hizmete girmesiyle, Karadeniz limanlarına ulaşımın kolaylaşacağını ve bölgenin ticaret trafiğinde gözle görülür bir artış beklediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, tünelin açılışının, seçim arifesine denk geldiğine işaret ederek, Ovit Tüneli’nin inşa hikâyesi ile Türkiye’nin kalkınma hikâyesinin aynı olduğunu dile getirdi.

Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye’de 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapılırken, kendilerinin 16 yılda 20 bin kilometre yeni bölünmüş yol yaptıklarını, mevcut 26 havalimanına 29 havalimanı daha eklediklerini, 34 milyon olan yıllık yolcu sayısını 160 milyona çıkardıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni dönemde güçlü Meclis, güçlü hükûmet ve güçlü Türkiye için vatandaşların desteğini istedi.